Engelsen hebben nog altijd grote hekel aan Ronald Koeman: ‘Zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

Voor Engelsen roept Nederland – Engeland, de halve finale van het EK op woensdag, nog steeds herinneringen op aan Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje is niet bepaald populair onder veel Engelsen.


In oktober 1993 zorgde Ronald Koeman voor grote verontwaardiging in Engeland, toen hij destijds als aanvoerder van het Nederlandse elftal een cruciale rol speelde in de wedstrijd die Nederland kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.


Bij een stand van 0-0 beging Koeman een overtreding waarvoor hij slechts een gele kaart kreeg in plaats van rood en een penalty tegen.


Dit leidde tot grote woede bij de Engelsen, met name toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.


In eerste instantie was deze vrije trap bedoeld voor Dennis Bergkamp, maar het blijft onduidelijk waarom Koeman deze taak overnam. Uiteindelijk wist Nederland zich te kwalificeren voor het WK, terwijl Engeland thuis moest blijven.


De Engelse bondscoach Graham Taylor was duidelijk van streek door deze beslissing en zijn bekende uitspraak “Do I not like that” wordt nog vaak aangehaald in Engelse sportprogramma’s.


Voorafgaand aan de komende wedstrijd tussen Nederland en Engeland worden deze pijnlijke herinneringen weer opgeroepen bij de Engelsen. “Do I not like that!”, aldus een opmerking die de beelden uit 1993 deelt op X.


“Woensdag is het dus Engeland tegen Nederland en er is geschiedenis met hen, vooral met Ronald Koeman. Ik zal die avond in oktober 1993 nooit vergeten.”


1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven