Bewaar jij jouw eieren in de koelkastdeur? De reden waarom je dat NIET moet doen!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Als je altijd hebt gedacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast de beste plek is om eieren te bewaren, dan ben je niet alleen. Echter, blijkt dat dit niet ideaal is voor het behouden van de kwaliteit van je eieren.

De frequente opening van de koelkastdeur zorgt voor temperatuurschommelingen die de versheid van je eieren kunnen aantasten.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de constante temperatuurveranderingen de houdbaarheid van eieren significant kunnen verminderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest constant blijft.


Om de houdbaarheid van eieren te verlengen en het risico op bacteriegroei te verminderen, is het gunstig om ze minder aan temperatuurwisselingen bloot te stellen.


Hoewel je misschien niet direct ziet hoeveel eieren er nog zijn, wegen de voordelen van een stabiele bewaartemperatuur zwaarder dan dit nadeel.


Dus, stop de gewoonte om je eieren direct in de koelkastdeur te plaatsen na het winkelen en onthoud deze handige tips.

Een kleine wijziging in hoe je eieren bewaart, kan een groot effect hebben op de versheid van je ontbijt. Zet deze eenvoudige stap om je eieren zo vers mogelijk te houden.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven