Efteling voert bizarre wijzingen door per juni: Flink betalen voor drinken en snacks!

eftejpg

Altijd populair, ongeacht je leeftijd, blijft de Efteling een geliefd pretpark voor een dagje uit. Jammer genoeg zijn de toegangsprijzen de laatste tijd flink gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget het zich niet meer kunnen veroorloven.

De entree voor het park in Kaatsheuvel varieert nu tussen de 38 en 51 euro. Bovendien moeten bezoekers betalen om hun auto te parkeren.

Na een lange tijd in de rij te hebben gestaan voor attracties, krijg je zeker trek en er zijn voldoende eetgelegenheden beschikbaar.

Bij een dagje uit betaal je vaak meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar naar verluidt zullen ze nu verder stijgen volgens de website Looopings.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar nu zal dit 4,30 euro zijn. Een klein blikje cola, fanta of cassis was voorheen 3,70 euro en zal nu 4,10 euro kosten.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Opvallend is dat zelfs Disneyland Parijs minder vraagt voor deze items.


Ook Loopings meldt andere prijsverhogingen. Een patatje speciaal kost nu maar liefst 4,40 euro, waarbij de prijs met 50 eurocent is gestegen.


Voor een broodje Unox moet je nu 5,50 euro neertellen, wat een stijging van één euro ten opzichte van de vorige prijs betekent.


De prijzen van abonnementen worden ook telkens hoger. Vorig jaar was een jaarkaart 215 euro, in januari werd dit verhoogd naar 250 euro, en vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsstijgingen leiden tot kritiek van bezoekers. Deel je mening op Facebook en informeer anderen over deze veranderingen om verrassingen te voorkomen.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven