Efteling voert bizarre wijzingen door per juni: Flink betalen voor drinken en snacks!

eftejpg

Alhoewel de Efteling een favoriet blijft voor een dagje uit, ongeacht leeftijd, is het helaas zo dat de toegangsprijzen in de afgelopen jaren flink zijn toegenomen, waardoor gezinnen met een beperkt budget het zich niet meer kunnen veroorloven.

De entreeprijzen voor het park in Kaatsheuvel variëren nu tussen de 38 en 51 euro. Daarbovenop dienen bezoekers ook parkeerkosten te betalen.

Na lang in de rij te hebben gestaan voor attracties, is de kans groot dat de honger toeslaat en gelukkig zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Bij uitjes betaalt men vaak meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al aan de hoge kant, maar volgens de website Looopings gaan deze prijzen nu nog verder omhoog.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar dit wordt nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en is nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro gaan kosten. Het is opmerkelijk dat zelfs Disneyland Parijs minder vraagt voor deze producten.

Er zijn ook andere prijsverhogingen gemeld door Loopings. Zo stijgt de prijs van een patatje speciaal met 50 eurocent naar maar liefst 4,40 euro.

Voor de liefhebbers van een broodje Unox wordt het ook duurder, want de prijs is nu 5,50 euro, wat een euro duurder is dan voorheen.

Naast voedselprijzen stijgen ook de kosten van abonnementen. Vorig jaar was een jaarkaart 215 euro, maar in januari dit jaar werd het verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:

  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsstijgingen hebben veel kritiek van bezoekers opgeleverd. Deel daarom je mening op Facebook en zorg ervoor dat anderen op de hoogte zijn van deze veranderingen, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

1. Bizar zeg
2. Het moet niet gekker worden
3. Het wordt steeds gekker
4. Ga jij nog naar de Efteling nu je dit weet?
5. Wat een absurde prijs!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven