Nederlanders boos: Efteling gaat stoppen met deze attractie vanwege het klimaat!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 113833jpg

In de Efteling bezoeken jaarlijks miljoenen mensen van alle leeftijden om zich te laten onderdompelen in een sprookjesachtige wereld vol attracties en avontuur, waaronder de historische stoomtrein.

Deze trekpleister van het park, de historische stoomtrein, heeft echter zijn laatste rondje gereden, aangezien het park heeft besloten om deze te verwijderen in het belang van klimaatduurzaamheid.

Dit besluit heeft voor opschudding gezorgd onder de bezoekers en zet de discussie over de toekomst van tradities in moderne themaparken op scherp.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De stoomtrein was sinds de opening een vast onderdeel van de Efteling-ervaring, geliefd om zijn rustgevende rit en nostalgische connectie met het verleden.

Zijn herkenbare geluiden en romantische rookpluimen hebben een speciaal plekje veroverd in de harten van velen.


Veel fans beschouwen het weghalen van de trein als het einde van een tijdperk en het verlies van de authentieke parkbeleving.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De Efteling-directie verklaart dat het schrappen van de stoomtrein een milieubewuste beslissing is die aansluit bij hun duurzaamheidsstrategie.


“Met het verwijderen van de stoomtrein zetten wij een stap richting een duurzamere wereld,” verklaart de woordvoerder van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Ze van plan zijn om nieuwe, milieuvriendelijkere attracties te introduceren die het milieu minder belasten.


“Hoewel het doel lovenswaardig is, roept het ook weerstand op bij bezoekers die de maatregel als te drastisch ervaren.”

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

“Dit roept een bredere vraag op over hoe we omgaan met traditionele elementen binnen de entertainment- en toerismesector in het tijdperk van ecologische bewustzijn.”


“Kunnen nostalgie en moderne duurzaamheid samengaan zonder dat het een het ander uitsluit? Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het behouden van cultureel erfgoed en het nemen van verantwoordelijkheid voor onze planeet.”


“Deze kwestie onderstreept het groeiende belang van klimaatbewust gedrag, ook binnen de vrijetijdsindustrie, en roept de vraag op naar de kosten van dergelijke aanpassingen.”


“Het populaire pretpark is wederom in opspraak!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven