Efteling voert bizarre wijzingen door per juni: Extreme stijging horecaprijzen!

eftejpg

Altijd een favoriet voor een dagje uit, ongeacht je leeftijd, is en blijft de Efteling. Helaas zijn de toegangsprijzen de laatste tijd behoorlijk gestegen, wat het voor gezinnen met een beperkt budget moeilijker maakt om te bezoeken.

De toegangsprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren nu tussen de 38 en 51 euro, en ook het parkeren van de auto is niet gratis.

Na lang in de rij te hebben gestaan voor attracties, is de kans groot dat je honger krijgt en gelukkig zijn er genoeg eetgelegenheden beschikbaar.

Bij een dagje uit betaal je vaak wat meer voor eten en drinken, en de prijzen in de Efteling stonden al bekend als aan de hoge kant, maar volgens de website Looopings gaan ze nu nog verder omhoog.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar dat wordt nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis kostte eerst 3,70 euro en wordt nu 4,10 euro.

Ook een flesje water gaat nu 3,70 euro kosten, opvallend duurder dan wat Disneyland Parijs hiervoor vraagt.


Ook andere prijzen bij Loopings stijgen. Een patatje speciaal wordt nu verkocht voor maar liefst 4,40 euro, wat een verhoging van 50 eurocent betekent.


Voor een broodje Unox moeten klanten nu 5,50 euro neertellen, wat een stijging van een euro is ten opzichte van de vorige prijs.


De prijzen van de abonnementen stijgen ook. Vorig jaar was een jaarkaart nog 215 euro. In januari van dit jaar steeg de prijs naar 250 euro. Sinds 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsstijgingen leiden tot veel weerstand onder bezoekers. Deel jouw mening op Facebook om anderen te informeren over deze veranderingen en hen niet voor verrassingen te laten komen.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven