EBU heeft haar statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. 

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival bijgewerkt en versterkt.


De organisatie herbevestigt nogmaals haar besluit om Klein uit de competitie te verwijderen. Hierbij benadrukt ze dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die bedoeld zijn om een veilige werkomgeving voor alle medewerkers te garanderen.


De EBU licht toe dat de beslissing tot diskwalificatie volgde na een “grondig intern onderzoek” dat de steun had van zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviesorgaan van het festival.


Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak binnenkort naar de officier van justitie zou gaan, vond de organisatie het niet gepast om Klein toe te laten tot de finale.


Verder weerlegt de EBU de publieke perceptie zoals die op social media en in sommige reacties naar voren is gekomen. Ze stelt dat deze niet overeenkomt met de getuigenissen van medewerkers en andere getuigen die zowel met de organisatie als met de Zweedse politie zijn gedeeld.


De EBU heeft ervoor gekozen om geen verdere uitspraken te doen over dit onderwerp vanwege het lopende juridische proces.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op dit moment hebben de NPO en AvroTros officieel bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Klein, waardoor de zaak nog meer aandacht krijgt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dankzij dit hele incident heeft Joost Klein zeker de aandacht getrokken, gezien zijn nummer goed wordt beluisterd in verschillende landen.


Tot op heden blijft de werkelijke waarheid onbekend, aangezien verschillende partijen met tegengestelde verhalen komen. Joost zelf heeft nog niet gereageerd op de kwestie.


EBU vilt haar statement aan met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven