Toch niet zo makkelijk: Hoeveel driehoeken tel jij op deze Donald Duck afbeelding?

dh 1jpg

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige raadsels moeilijker zijn dan ze lijken?

Je denkt misschien, “Nou, hoe moeilijk kan dat zijn?” Maar wacht maar af, want het kan nogal verrassend zijn.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Stel je voor, je krijgt een tekening te zien met de vraag: “Hoeveel driehoeken zie je?” Je eerste instinct is misschien om snel een aantal te raden na een snelle blik op de tekening.

Maar de realiteit is dat er een behoorlijk aantal driehoeken verstopt zit in zo’n ogenschijnlijk eenvoudige illustratie. Het antwoord? Meer dan 50! Ja, je leest het goed. Het lijkt bijna ongelooflijk.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Voordat we het echte aantal onthullen, is het belangrijk om rustig de tijd te nemen. Neem plaats en probeer ze allemaal te tellen.

Het is

Laat je niet opjagen, want het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Klaar om je brein uit te dagen? En, hoeveel driehoeken dacht je dat er waren?

Helaas, als je een willekeurig getal onder de 50 hebt geraden. Het echte uitdaging ligt in het zien van alle mogelijke combinaties en overlappende segmenten die samen driehoeken vormen.

En raad eens hoeveel er zijn… tromgeroffel… 78! Ja, 78 driehoeken zijn verborgen in die ene tekening. Zat je in de buurt? Of verrast?

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Deze formule helpt ons om het aantal mogelijke driehoeken te ontdekken. Stel je voor dat je een aantal stippen langs een boog hebt, zoals de punten van een ster.

Als we bijvoorbeeld 6 stippen hebben, kunnen we met deze formule berekenen dat er 78 verschillende driehoeken gemaakt kunnen worden.


Als tijdverdrijf zijn dit soort puzzels niet alleen leuk; ze tonen ons ook hoe ons brein werkt bij het herkennen en tellen van vormen.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Dit toont aan dat iets wat aanvankelijk eenvoudig lijkt, behoorlijk complex kan zijn als je er dieper op ingaat.


1. Het enige juiste antwoord kan nogal verrassend zijn!
2. Het enige juiste antwoord lijkt bijna onmogelijk
3. Heel goed kijken en heel goed nadenken!
4. Velen mensen komen met een verkeerd antwoord!
5. Hoeveel driehoeken tel jij?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven