Diskwalificatie Joost Klein van de baan: ‘Wat weten zij wat wij niet weten?’

josstjpg

Goed nieuws voor Joost Klein: hij mag toch deelnemen aan de volgende editie van het Eurovisie Songfestival nadat zijn eerdere diskwalificatie is teruggedraaid.

Hoofd van de EBU, Jean Philip De Tender, bevestigde in een interview met de Zweedse radiozender P4 dat Joost Klein weer mag deelnemen.

Dit nieuws komt opmerkelijk genoeg gelijktijdig met een lopende zaak in Zweden waarbij Joost betrokken is bij een incident met een cameravrouw.

Desalniettemin heeft de EBU aangegeven dat Klein volgend jaar kan terugkeren, op voorwaarde dat AVROTROS hem selecteert als kandidaat voor Eurovisie 2025.

Deelname van Nederland aan het songfestival volgend jaar is nog onzeker, aangezien AVROTROS wacht op enkele structurele aanpassingen van de EBU voordat een besluit wordt genomen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ondertussen overwegen Zwitserland en Luxemburg ook om niet langer deel te nemen aan het songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De Tender benadrukt echter dat geen enkel land zich officieel heeft teruggetrokken en dat de deadline voor beslissingen eind september is.

Gisteren publiceerde de EBU eindelijk het langverwachte rapport over het songfestival van 2024, waarin zij een nieuwe functie introduceert: de ESC-director, die verantwoordelijk zal zijn voor een ordelijk verloop van het evenement.

Opvallend genoeg werd in het rapport niet ingegaan op klachten van onder andere winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug, noch werd de diskwalificatie van Joost Klein nader toegelicht.


De reacties op deze ontwikkelingen zijn gemengd. Zo noemde Aran Bade van RTL Boulevard het rapport vooral een herhaling van bekende zaken.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.....
2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt
3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt...
4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU
5.

Op sociale media zoals X wordt door sommigen vraagtekens gezet bij de beslissing van de EBU om Joost Klein weer toe te laten, gezien de lopende juridische kwestie in Zweden.


1. Bijzondere mededeling van de EBU..
2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld…
3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing.
4. Toch vreemd daar eer nog een zaak loopt in Zweden…
5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven