Nieuwe verdachte details over strafschop: Hoe kon dit gebeuren?

ssjpg

Gisteren werd het Oranje-team op omstreden wijze uitgeschakeld tijdens het EK voetbal. Het leek er lange tijd op dat de wedstrijd zou eindigen in een 1-1 gelijkspel en verlenging, maar toen was daar opeens Ollie Watkins die de Nederlandse droom aan flarden schoot.

Maar na de wedstrijd draait het voornamelijk om ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al onder vuur lag vanwege een verleden met een omkoopschandaal, gaf een twijfelachtige penalty aan de Engelsen die uiteindelijk doorslaggevend bleek.

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Bukayo Saka hands maakte voordat Denzel Dumfries in aanraking kwam met Harry Kane.

De VAR negeerde echter dit moment compleet en weigerde het te beoordelen. Bovendien schoot Kane eerst de bal het stadion uit voordat Dumfries hem raakte, wat de beslissing nog vreemder maakt.

De hele voetbalwereld is verbijsterd. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe noemt het ‘een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit’ en beschuldigt Zwayer indirect van partijdigheid.

Er is ook ophef ontstaan in Engeland. Voormalig topvoetballer Gary Neville noemt de beslissing een ‘disgrace’, en zelfs de Engelse fans begrijpen niet waarom er een penalty werd toegekend.

Tijdens de persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en stelde dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.

Ondanks zijn woede besloot Virgil van Dijk zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.

Voorafgaand aan de winnende goal van Watkins waren er naast de omstreden strafschop nog twee andere discutabele beslissingen. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.


Er werd een fout gemaakt doordat Cody Gakpo enkele seconden later onterecht werd teruggefloten voor een vermeende overtreding, wat leidde tot een doelpunt voor de Engelsen.


Om samen te vatten: twee verkeerde beslissingen, een duidelijke handsbal die werd genegeerd en een onterechte penalty leidden tot de nederlaag van Nederland. De vraag die blijft hangen is: hoe kon dit gebeuren?

1. De voetbalwereld laat steeds meer van zich horen.
2. Ook in Engeland is er ophef ontstaan en begrijpen ze het niet…
3. Dikke vraagtekens achter deze details!
4. Dit zorgt ervoor dat de beslissing nog vreemder is..
5. Toch allemaal te gek voor woorden dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven