Echtpaar heeft 51 opeenvolgende cruises gemaakt: ‘Dit is goedkoper’

jachte 1jpg

Marty en Jess Ansen uit Australië hebben een unieke vorm van pensioen ontdekt – het vinden van een thuis waar kapiteins je begroeten, zoals zij het beschrijven.


De afgelopen anderhalf jaar hebben ze ervoor gekozen om op het Coral Princess-cruiseschip te verblijven in plaats van een traditioneel bejaardentehuis.


Volgens hen is het leven op zee zelfs voordeliger dan wonen in een verzorgingstehuis.


Met 51 opeenvolgende cruises hebben Marty en Jess deze levensstijl niet als extravagant ervaren, maar als een strategische en financieel slimme keuze.


Op het schip genieten ze van dansen, culinaire hoogstandjes, het opbouwen van levenslange vriendschappen en het verkennen van de wereld vanaf het dek van een schip.


Jess voelt alsof ze elke dag op vakantie zijn en steeds nieuwe vrienden maken.


Manager Ren van Rooyen bevestigt dat ze aan boord zelfs een zekere mate van beroemdheid hebben bereikt.


Het inspirerende verhaal van Marty en Jess heeft niet alleen medepassagiers aan boord geïnspireerd, maar heeft ook mensen in Australië gedurende de afgelopen 455 dagen geraakt.


Nieuwe passagiers willen vaak kennismaken met het echtpaar dat erin geslaagd is om van hun pensioen een eindeloos avontuur te maken.


“Ze zijn een inspiratie en brengen altijd een frisse, avontuurlijke geest met zich mee waar de andere passagiers dol op zijn,” merkt Ren op.


Marty en Jess hebben succesvol de dagelijkse rompslomp en verantwoordelijkheden van het huishouden verruild voor een zorgeloos leven waarin alles voor hen wordt geregeld.

Marty zegt dat ze zich niet kunnen voorstellen om terug te keren naar een dagelijkse routine op het vasteland.

“We zijn zo gewend geraakt aan dit zorgeloze leven dat het idee om terug te keren naar een dagelijkse routine op het vasteland gewoonweg ondenkbaar is,” zegt Marty.

Hun levenskeuze daagt conventionele ideeën over pensionering uit, door te kiezen voor een eeuwigdurende reis boven traditionele oudedagsopties.

Hun verhaal nodigt uit tot reflectie over hoe men optimaal van het pensioen kan genieten en hoe een avontuurlijke geest de gouden jaren werkelijk goud kan maken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven