De smaak van chips lijkt de laatste tijd niet meer aan te sluiten bij wat mensen gewend waren. Geliefde snacks als Hamka’s, Doritos en Pombears hebben allemaal een verandering ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar waarom is dat eigenlijk? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, geeft het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik gevonden wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaak hebben gekregen. De reden? Fabrikanten verwerken tegenwoordig minder zout in hun chips.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s waar dit probleem wordt benoemd. Fabrikanten hebben de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.
Onlangs informeerden we al over waarom je niet kunt stoppen na een paar chipjes. Misschien heb je gemerkt dat de chips minder zout smaken, en dat klopt.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!