Bijna iedereen doet het fout: Dit is de beste manier om brood in te vriezen!

brojpg

“Het genieten van vers gebakken brood is een smaaksensatie, maar hoe behoud je die versheid en knapperigheid?”

“Een goede manier om de versheid te behouden is door het brood correct op te slaan. Als je echter te veel brood hebt, hoef je het niet weg te gooien – invriezen is een slimme optie.”

“De keuze tussen het invriezen van een heel brood of plakjes is afhankelijk van je behoeften. Plakjes zijn handiger voor individuele porties, maar een heel brood behoudt beter zijn vocht. Het basisprincipe is: hoe verser het brood bij het invriezen, hoe beter het smaakt na het ontdooien.”

“Om je brood zo lang mogelijk goed te houden in de vriezer, is luchtdichte verpakking essentieel om vriesbrand en uitdroging te voorkomen.”

“Diepvrieszakjes of plastic zakken zijn hiervoor ideaal; druk de lucht eruit voordat je ze sluit. Ook glazen of roestvrijstalen containers kunnen worden gebruikt.”

“Voor diegenen die milieubewust zijn, zijn bijenwasdoeken of stoffen geschikt.”

Als je brood wilt bewaren, zijn zakken een goede keuze. Papieren zakken zijn minder geschikt omdat ze het brood slechts kort goed houden. Het bewaren van brood in de vriezer kan worden gedaan op de volgende manier:


  • Heel brood: 4-6 maanden
  • Brood in plakjes: 1-3 maanden
  • Kleinere broodjes: 2-4 maanden

Het is belangrijk om de invriesdatum op het brood te noteren, zodat je weet tot wanneer het goed blijft en op tijd opgegeten kan worden.


Geduld is belangrijk bij het ontdooien van brood. Laat het brood geleidelijk ontdooien op een rooster bij kamertemperatuur, bij voorkeur een nacht lang.


Een katoenen zak of theedoek kan overtollig vocht absorberen, maar dit is niet altijd nodig. Vermijd het gebruik van papieren zakken, omdat deze aan het brood kunnen kleven.


Handige tip: plakjes brood kunnen direct in de broodrooster worden gedaan voor een snel ontdooiproces. Een andere optie is ontdooien in de magnetron.


Na het ontdooien kun je je brood kort opwarmen in de oven om het weer lekker knapperig te maken. Zo geniet je weer van versgebakken smaak.


1. De kans is heel groot dat jij het ook fout doet!
2. We doen het dus allemaal verkeerd!
3. Grote kans dat jij het ook al je hele leven fout doet
4. Klinkt heel logisch maar nooit aan gedacht!
5. Op deze manier blijft de kwaliteit van het brood perfect!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven