TikTok overstroomd met beelden van teleurgestelde bezoekers van de Keukenhof!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Op sociale media zijn recentelijk diverse filmpjes gedeeld door bezoekers van Keukenhof in Lisse, die teleurgesteld waren over hun ervaring.


Bezoekers deelden beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten onder bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.


Velen uitten hun frustratie over wat een vrolijk en kleurrijk dagje uit had moeten zijn.


Op platforms zoals TikTok delen mensen hun ervaringen, met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”


Reacties variëren van spijt over de besteding van geld tot grappen die verwijzen naar de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

Enkele bezoekers wijzen ondanks de kritiek op de weersomstandigheden of suggereren om in april te gaan om de volle bloei te ervaren.

Keukenhof heeft gereageerd op de situatie en een woordvoerder legt uit dat de bloei sterk afhankelijk is van het weer in een gesprek met Omroep West.

Bezoekers worden ook via de website geïnformeerd met updates over de bloemenstatus door middel van een ‘bloeibericht’.

Recent is aangekondigd dat er door het warme weer en de overvloedige regenval van de laatste weken minder bloemen in bloei zijn.


Volgens de woordvoerder van het park zijn de laatst bloeiende soorten nog te zien, terwijl andere perken al zijn uitgebloeid of gekopt.


Er wordt continu onderhoud gepleegd door de tuinmannen in het park en er worden waar nodig nieuwe bloemen geplant, waaronder in het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen dat nog steeds in bloei staat.


Er zijn nog steeds mogelijkheden om de laatste bloemenpracht te bewonderen in deze laatste week van het seizoen, die eindigt op Moederdag.


Het park benadrukt dat ze hun best doen om bezoekers goed te informeren over de te verwachten bloei, hoewel het onduidelijk is of bezoekers direct bij Keukenhof hun beklag hebben gedaan.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven