Situatie John de Bever bergafwaarts: ‘Het wordt in elk geval niet beter’

jbjpg

Al vijftien jaar vormen zanger John de Bever en zijn echtgenoot Kees een onafscheidelijk duo, zowel in hun privéleven als professioneel.


John de Bever, die ernstige gehoorproblemen heeft waar hij tien jaar geleden mee gediagnosticeerd werd, kan zich zijn leven zonder Kees niet voorstellen.

John de Bever wil zich nergens mee bemoeien: ‘Laat ik aan Kees over’

In een openhartig gesprek met Story deelt John zijn ervaringen met gehoorverlies. Hij draagt een gehoorapparaat, maar vindt dat het niet altijd even effectief is, vooral in lawaaierige omgevingen waar hij slechts geroezemoes hoort.

Angstige momenten voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee’

Soms zet hij het apparaat uit, wat zijn omgeving soms niet eens opmerkt. John erkent dat hij gefrustreerd is door zijn doofheid, vooral omdat het lijkt te verergeren.

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

”Heel vaak doe ik het apparaatje ook uit. Mensen hebben dat niet altijd in de gaten, maar ik hoor dan echt niet wat er verteld wordt. Voor mijn omgeving is dat geloof ik meer een probleem dan voor mij.”

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

John betreurt ten zeerste dat hij doof is. ‘Het lijkt ook steeds erger te worden. Het wordt in elk geval niet beter.’

John de Bever doet bijzondere onthulling over zijn man Kees: ‘fantastische baan voor hem’

De zanger overdenkt het ouder worden en zijn realistische kijk op het leven. Hij benadrukt het belang van het waarderen van elke dag, gezien het leven plotseling kan eindigen. Hierdoor streeft hij ernaar om alles uit het leven te halen.

Hartverscheurend: Nog meer verdriet voor John de Bever en Kees Stevens

Hoewel John open staat voor de eindigheid van het leven, heeft hij niets vastgelegd voor zijn uitvaart, ervan overtuigd dat Kees zijn wensen kent.

John de Bever verklapt het geheim van succes reallifesoap: ‘Ik denk dat dat onze kracht is’

Hij hoopt dat hij Kees zal overleven vanwege het leeftijdsverschil, en wenst dat Kees daarna een gelukkig leven zal hebben.

Kees Stevens over verbroken contact met zijn ouders: ‘Dat is wel een slechte eigenschap’

Hij noemt André van Duin en zijn jongere partner Martin als voorbeelden van de onvoorspelbaarheid van het leven.

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

John wenst dat Kees na zijn overlijden verdriet zal hebben, maar ook een vervuld leven zal leiden. ‘Dat gun ik hem. Natuurlijk zal er verdriet zijn, maar ik wil dat hij wel een fijn leven gaat leiden.”

Zenuwslopend moment voor John de Bever: ‘Ik moest naar de dokter’
author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven