Om de hoeveel tijd moet je jouw beha wassen? Het antwoord zal je verbazen!

bhjpg

Heb je erover nagedacht hoe vaak je je beha’s wast? Draag je elke dag een andere beha, of houd je dezelfde beha een week of zelfs langer aan?

Op social media is een hevige discussie ontstaan over dit onderwerp, naar aanleiding van een video van een Britse vrouw die verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Dit gesprek kan ons inzicht geven in onze wasgewoonten. Terwijl veel mensen dagelijks hun ondergoed wassen, verschilt de frequentie van het wassen van beha’s enorm.

Sommige vrouwen wassen ze na elk gebruik, terwijl anderen ze slechts eenmaal per maand wassen.

De discussie kreeg een boost op TikTok toen de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar wast, wat resulteerde in duizenden views en reacties. Desyr is benieuwd naar de meningen van andere vrouwen.

Terwijl sommigen hun beha’s wekelijks wassen, laten anderen de tijd tussen wasbeurten oplopen tot een maand.

Enkele vrouwen kiezen ervoor hun beha vaker te wassen tijdens warme periodes of na intensief sporten. Maar wat is de beste aanpak?

Deskundigen raden aan om beddengoed minstens eenmaal per week te wassen om allergenen te verminderen, maar hoe zit het met beha’s die we dagelijks gemiddeld twaalf uur dragen?

Volgens Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, is de algemene aanbeveling om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Langer wachten is niet zo schoon, want je beha absorbeert direct zweet onder je oksels,” legt ze uit. De frequentie van wassen hangt ook af van hoe snel iemand zweet, vooral in de zomer.

Vanessa benadrukt dat veel vrouwen denken dat hun beha’s sneller slijten door frequent wassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat ze hebben en de manier waarop ze worden gewassen.


In staat zijn om je bh’s goed te onderhouden en het juiste wasprogramma te gebruiken, bijvoorbeeld de fijnwas op 30 graden, kan de levensduur van je bh’s aanzienlijk verlengen.


Het wordt aanbevolen om bh’s na het wassen open en plat op te bergen, dit draagt bij aan het verlengen van de levensduur.


Dus, de frequentie van het wassen van je bh’s hangt af van je persoonlijke gewoonten en activiteitsniveau.


Regelmatig wassen is gunstig voor zowel hygiëne als duurzaamheid van je bh’s, en kan ook helpen bij het verminderen van allergenen.


Als je twijfelt over wanneer je je bh moet wassen, onthoud dan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”


Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven