Banken verdienen flink aan geldopnames: Dit bedrag ga je per opname aftikken!

pa 1jpg

Er is een opvallende trend in 2024: steeds minder mensen betalen contant of halen geld uit de automaat.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De populariteit van betalen met pinpassen of smartphones neemt toe. Wat weinigen echter beseffen, is dat banken flink verdienen aan geldopnames.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland toont aan dat nog maar 20 procent van alle betalingen contant plaatsvindt, terwijl de overige 80 procent digitaal verloopt.


Ook de banken merken dit. Je hebt mogelijk gemerkt dat banken kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Voorheen was geld opnemen kosteloos, maar dat is nu anders.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Er gelden diverse regels bij verschillende banken. Bijvoorbeeld bij ABN AMRO kun je tot 17.500 euro per jaar gratis opnemen. Daarna kost het vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opgenomen bedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Bij de Rabobank is opnemen alleen gratis bij een geldmaat; elders kost het 0,75 cent per transactie. ING-klanten betalen niets voor contante opnames met het Oranjepakket, maar bij bepaalde kortingspakketten geldt een toeslag van 0,80 eurocent per opname.

Er worden momenteel geen kosten voor geldopnames in rekening gebracht door SNS Bank, ASN Bank en Regiobank, maar dit beleid kan veranderen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Gezien de frequente veranderingen in het beleid van banken, is het verstandig om bij jouw bank op de hoogte te blijven van de geldopnamevoorwaarden.

1. De banken hanteren allemaal verschillende regels.
2. Dit ga jij betalen voor een opname uit de muur:
3. Deze banken rekenen nog geen kosten voor geldopnames…
4. Bij deze bank kun je alleen gratis opnemen bij een geldmaat.
5. Kosten zijn niet mals voor een transactie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven