Wees op je hoede als je een bankbiljet van 50 onder je ruitwissers ziet zitten!

rw 1jpg

Omdat oplichters steeds inventiever worden door de opkomst van Whatsapp-oplichting, moet je waakzaam blijven voor nieuwe tactieken om geld te stelen.


De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichtingsmethode, waarbij criminelen een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser van je auto plaatsen.


Hoewel het vinden van 50 euro onder je ruitenwisser voor velen een geluksdag lijkt, is het eigenlijk een valstrik.


Politie waarschuwt dat het erg gevaarlijk is om uit je auto te stappen om het geldbriefje te pakken.


Criminelen hopen dat je uitstapt om het geld te pakken en zo de kans krijgen om je te overmeesteren en zelfs je auto te stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.


Deze oplichtingsmethode begon in Frankrijk maar verspreidt zich nu over verschillende landen, vooral onder jongere en oudere bestuurders.


Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren gestegen, met maar liefst 70.000 gestolen auto’s in 2023 in vergelijking met 60.000 in 2012.


Bestuurders moeten extra alert zijn en zich niet laten verrassen door 50 euro onder hun ruitenwisser, vooral als ze regelmatig de weg op gaan.


Als je dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat, wees dan extra voorzichtig om niet het slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingsmethode.


Want het lijkt opeens weinig geld als je auto plotseling verdwijnt.


Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven