Dit item wassen we allemaal in de wasmachine: Iedereen maakt deze twee fouten!

wasm 1jpg

Als het gaat om badmatten en badtapijten, is er veel verdeeldheid onder mensen. Sommigen beschouwen ze als onmisbaar, terwijl anderen ze liever vermijden.


Regelmatig wassen van badmatten en badtapijten is cruciaal, maar hoe kun je dat doen zonder de wasmachine te beschadigen?


Badmatten en badtapijten kunnen snel vuil worden door stof, dode huidcellen en haren, vooral gezien de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelgroei kan bevorderen.


Regelmatig wassen is niet alleen hygiënisch, maar ook essentieel om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.


De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daarop ingaan, wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?


Badtapijten zijn over het algemeen groter en zwaarder, gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.


Er zijn echter regionale en persoonlijke variaties in de termen die gebruikt worden voor deze badkameraccessoires.


Als je badmatten en -tapijten wast, vermijd dan twee belangrijke fouten. Ten eerste, let op het maximale gewicht van je wasmachine.


Badmatten en -tapijten absorberen veel water en zijn zwaar, wat problemen kan veroorzaken tijdens het centrifugeren als je wasmachine te vol is.


Was matten met rubberen onderkanten altijd op maximaal 40°C om te voorkomen dat het rubber loslaat en je wasmachine beschadigt. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen echter wel op 60°C worden gewassen.


Het is essentieel om altijd de wasinstructies van de fabrikant te raadplegen voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine plaatst.


Om schade aan je wasmachine te voorkomen en uiteindelijk geld te besparen op mogelijke reparaties, is het belangrijk dit te weten.


1. Het is opvallend dat veel mensen niet op de hoogte zijn van dit verschil.
2. De kans is groot dat dit niet eerder bij je is opgekomen!
3. Ook jij wast waarschijnlijk dit item verkeerd!
4. Belangrijke informatie voor wie voorzichtig wil zijn met zijn/haar apparaat!
5. Deze twee fouten veroorzaken problemen aan je wasmachine!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven