Always gaat voor genderneutraal: Maandverband voor transgenders en non-binaire personen!

alwjpg

Procter & Gamble, het bekende bedrijf achter Always-maandverband en Tampax-tampons, heeft aangekondigd dat ze hun verpakkingen genderneutraal gaan maken.


Uit een streven naar ondersteuning van transgenders en non-binaire personen, heeft dit besluit geleid tot het verwijderen van het vrouwelijke Venus-symbool van hun verpakkingen.


Hoewel het bedrijf benadrukt dat het product zelf onveranderd blijft, is Procter & Gamble al 35 jaar lang een vooraanstaande speler in de menstruatiemarkt.


In een officiële verklaring benadrukt het bedrijf: “Always heeft altijd klaargestaan voor meisjes en vrouwen, en dat zullen we blijven doen. Tegelijkertijd staan we voor diversiteit en inclusiviteit.”


Na signalen van een groeiende vraag naar producten die geschikt zijn voor elke menstruerende persoon, inclusief transgenders en non-binaire individuen, heeft het bedrijf aangegeven te handelen.


Vanwege hun baarmoeder menstrueren sommige groepen nog steeds, ongeacht hun genderidentiteit. Amerikaanse transgenderrechtenactivist Steph deNormand prijst Procter & Gamble’s beslissing.


Interviewend met NBC legt ze uit dat menstruerende trans- en non-binaire personen vaak ongemakkelijk zijn bij vrouwelijke symbolen op hun benodigde producten.


“Trans- en niet-binaire mensen worden voortdurend verkeerd begrepen. Een gebaar als dit kan helpen om het beeld te verbreden en het stigma weg te nemen voor iedereen die deze producten gebruikt.”


De aankondiging van Always heeft gemengde reacties op sociale media opgeroepen. Sommigen verwelkomen de beslissing als een stap naar inclusiviteit, terwijl anderen de verandering onnodig en overdreven vinden.


De exacte datum van het verdwijnen van het Venus-symbool van de verpakkingen is nog niet bekend.


1. Het bedrijf staat voor diversiteit en inclusiviteit.
2. Volgens het bedrijf is er een groeiende vraag…
3. De aankondiging zorgt voor gemengde reacties.
4. Vandaag de dag is echt alles mogelijk!
5. Dit gaat er veranderen aan de producten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven