We gebruiken dit wasprogramma allemaal: Experts raden dit volledig af!

wasmjpg

Voor velen is de was doen geen favoriete bezigheid en dat stapeltje wasgoed blijft maar wachten. Die moet echter echt gedaan worden, vooral als je liever je weekend anders zou besteden.


Zou je geloven dat de was doen een vorm van zelfzorg kan zijn? Ondanks de verleiding van het 15 minuten snelwasprogramma, is het gebruik ervan niet zo eenvoudig als je zou denken.


Deskundigen raden het zelfs volledig af. Waarom? Laten we dat bekijken. Het snelwasprogramma kan handig zijn voor kleding zonder hardnekkige vlekken.


Voor kleding met wijn- of olievlekken is dit programma echter niet effectief. Het werkt misschien voor licht vervuilde kleding, maar op het gebied van energiebesparing schiet het tekort.


Ondanks de korte duur van het programma moet de machine in die tijd veel energie verbruiken, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.


Dit leidt tot geen besparing en is schadelijk voor het milieu. Vergeet ook niet dat je spijkerbroeken beter niet te vaak moet wassen.


Als je geen tijd hebt, lijkt het snelwasprogramma handig, maar het kan je kleding beschadigen. Gelukkig bieden nieuwere wasmachines de mogelijkheid om in te stellen wanneer de was moet starten.


Stel bijvoorbeeld in dat de was klaar is wanneer je thuiskomt van je werk. Vul de trommel met was, wasmiddel en eventueel wasverzachter, kies het programma en stel de starttijd in. Dit zal je dag zowel gemakkelijker als efficiënter maken.


Als je een ouder model wasmachine hebt, overweeg dan te investeren in een nieuwer model. Nieuwere machines zijn meestal efficiënter en verbruiken minder water en energie. Om energie te besparen met je huidige machine, sla het voorwasprogramma over.


Stel de temperatuur voor niet al te vuile kleding in op 30 of 40 graden. Houd er echter rekening mee dat dit niet effectief is voor shirts met wijnvlekken!


1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven