Advocaat Joost Klein ontkent alles: ‘Natuurlijk is hij verdrietig’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Volgens zijn Zweedse advocaat Jan-Åke Fält onthult Joost Klein aan het ANP dat hij bedroefd is over de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö.


De advocaat verklaart dat de zanger alles ontkent en zegt: “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd.”


“En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij hierdoor niet mocht deelnemen aan het songfestival.”


Tijdens het Eurovisie Songfestival was Joost Klein betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen.


Zijn advocaat beweert dat Klein slechts de camera van de vrouw had weggeduwd. Momenteel staat er een zitting gepland in juni, maar deze datum kan nog veranderen, volgens Fält.

Optimistisch over de uitkomst van het onderzoek is de advocaat. “Ik ben ervan overtuigd dat, als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd. Wij zullen vragen om enkele Nederlanders te laten getuigen. De kans op vrijspraak acht ik groot.”

Bevestigt dat er een datum voor een zitting is vastgesteld, Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht.

“Dit betekent niet dat er ook een hoofdzitting bij de rechtbank zal plaatsvinden, maar als de aanklager besluit hem aan te klagen, is er al een datum vastgesteld voor het proces.”

Als er een overeenkomst was om Joost Klein op dat moment niet te filmen, kan het juridisch relevant zijn volgens Martinsson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Met Joost Kleins versie wordt het versterkt. In het algemeen is een schriftelijke overeenkomst beter, maar een mondelinge overeenkomst kan ook zijn verhaal ondersteunen.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op 27 februari 2025 zal Joost Klein terugkeren naar Zweden voor een optreden. Dit was oorspronkelijk gepland voor een zaal met 800 bezoekers, maar vanwege de grote belangstelling is het verplaatst naar een locatie met een capaciteit van ruim 2000 bezoekers.


Joost Klein voelt zich volledig radeloos, volgens zijn advocaat.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven