Deze man doet bizarre ontdekking tijdens bezoek kebab-fabriek: ‘Absoluut onaanvaardbaar’

ju 1jpg

‘Na een lange werkdag of een avondje uit lijkt er vaak één snack die je aandacht behoorlijk trekt: de döner kebab.’

‘Of je nu door de stad wandelt na werk of de club verlaat na een avond feesten, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.’

‘Maar heb je ooit stilgestaan bij wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek zijn kijk op deze geliefde snack volledig.’

‘Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.’ zegt hij. ‘Hoewel sommige fabrikanten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.’

‘Een fabrieksmedewerker onthulde dat er gevallen zijn geweest waarbij varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die als lamsvlees waren gepromoot.’

De praktijk van het verkopen van ondeugdelijk voedsel is onaanvaardbaar, vooral voor de moslimgemeenschap.

Na een grondige analyse werden negen kebabs uit verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd om de kwestie verder te onderzoeken.

Volgens de fabrieksmedewerker is het vinden van varkensvlees in kebabs onaanvaardbaar voor de moslimgemeenschap, en hij zei: “Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is.”

Paul Hancock, een forensisch wetenschapper, voerde een onderzoek uit op de kebabs om sporen van verschillende soorten vlees te identificeren, waaronder rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.

De resultaten van het onderzoek waren verontrustend: “Slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Er zit meestal kip in de meeste kebabs, en soms zelfs rundvlees, wat betekent dat de inhoud kan afwijken van wat de klanten verwachten.

Een klein onderzoek suggereerde dat als meer kebabs zouden worden getest, mogelijk 60 procent niet aan de verwachtingen zou voldoen.

Uit deze bevindingen blijkt dat kebabs vaak niet voldoen aan de beloften die ze lijken te maken. Dus voordat je de volgende keer geniet van een late-night kebab, is het verstandig om je af te vragen wat er daadwerkelijk in zit. “Hancock verwacht dat 60 procent van de kebabs niet aan de verwachtingen zou voldoen, wat ‘waarschijnlijk typisch zou zijn’.

De resultaten benadrukken dat de samenstelling van kebabs vaak niet overeenkomt met wat wordt geadverteerd. Dus voordat je jezelf weer trakteert op een kebab, is het verstandig om te overwegen wat er werkelijk in zit.


Een onderzoek heeft aangetoond dat de inhoud van döner kebab niet altijd is wat het lijkt, ondanks dat het misschien de perfecte snack lijkt na een lange dag.


Als je zeker wilt weten wat je eet, overweeg dan om te kiezen voor een andere snack, zoals friet. Op die manier weet je precies wat er op je bord ligt.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!

2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…

3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!

4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!

5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven