Man doet bizarre ontdekking tijdens bezoek kebab-fabriek: ‘Absoluut onaanvaardbaar’

WhatsApp Image 2024 09 27 at 173750jpeg

Er is vaak één snack die na een lange werkdag of een avondje uit je aandacht trekt: de döner kebab.

Of je nu na het werk door de stad wandelt of na een avond feesten de club verlaat, de verleiding van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.

“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” zo vertelt hij. Hoewel sommige fabrikanten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.

Er zijn gevallen waarbij een fabrieksmedewerker onthulde dat varkensvleeswerden aangetroffen

De ontdekking van ander vlees dat werd verkocht als lamsvlees in kebabs, is een onaanvaardbare praktijk, vooral voor de moslimgemeenschap.

Een grondige analyse werd uitgevoerd door negen kebabs uit verschillende zaken naar een DNA-laboratorium te sturen om dit verder te onderzoeken.

“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” aldus een fabrieksmedewerker.

Paul Hancock, forensisch wetenschapper, voerde een onderzoek uit naar de kebabs om sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel te vinden.

Wat uit het onderzoek naar voren kwam was alarmerend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Uit onderzoek blijkt dat veel kebabs niet bevatten wat mensen denken te bestellen, met de meest voorkomende ingrediënten als kip en rundvlees.

Een kleine steekproef voorspelde dat mogelijk 60 procent van geteste kebabs niet aan de verwachtingen zou voldoen als verder onderzocht.

De conclusie is dat de inhoud van kebabs vaak niet overeenkomt met wat wordt geadverteerd. Dit roept vragen op over de daadwerkelijke samenstelling van de populaire snack.

De resultaten van het onderzoek benadrukken dat consumenten niet altijd weten wat ze precies eten bij het bestellen van een kebab. Wees dus alert op de ingrediënten de volgende keer dat je van deze snack geniet.


Volgens dit onderzoek is de döner kebab misschien niet precies wat je denkt dat het is, zelfs al lijkt het de perfecte snack na een lange dag.


Als je zeker wilt zijn van wat je eet, overweeg dan om voor een andere snack te kiezen, zoals friet, zodat je precies weet wat er op je bord ligt.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven