Vertrouwde pinpassen gaan verdwijnen: Banken zijn gestart met drastische verandering!

pas 1jpg

Binnekort zal de vertrouwde betaalpas die we nu kennen uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. Banken zijn gestart met het vervangen van alle passen door een Visa- of Mastercard-debetcard.


Sommige banken kiezen ervoor om deze verandering in één keer door te voeren, terwijl anderen ervoor hebben gekozen om dit geleidelijk aan te pakken.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Betaalvereniging Nederland heeft aangekondigd dat miljoenen betaalpassen zullen worden omgeruild voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitkaarten.


Dit betekent dat alle Nederlanders met een betaalrekening uiteindelijk een nieuwe kaart zullen ontvangen.


Hoewel de huidige passen debetkaarten zijn, waarbij betalingen direct van de rekening worden afgeschreven, zal dit principe hetzelfde blijven met de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Vooral de extra functionaliteiten van de nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten maken het verschil met de huidige kaarten.

De nieuwe kaarten bieden de mogelijkheid om op veel meer plaatsen, vooral buiten Europa, te betalen, waar de huidige pinpassen vaak niet geaccepteerd worden.

Een belangrijk voordeel van deze verandering is dat de nieuwe kaarten online gebruikt kunnen worden, vergelijkbaar met een creditcard.

Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij gebruikers, die nu niet alleen via iDEAL maar ook direct met hun betaalpas online aankopen kunnen doen.

Triodos Bank is de eerste in Nederland die al haar klanten heeft voorzien van de nieuwe betaalpassen.

De 200.000 klanten van de bank ontvingen hun nieuwe Visa-kaart in december vorig jaar, terwijl andere banken, zoals ING en Rabobank, binnenkort volgen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING is bezig met de voorbereidingen voor de overstap, waarbij tien miljoen passen vervangen moeten worden, en per klant wordt bepaald of zij een Visa- of Mastercard zullen ontvangen.

Rabobank is al drie maanden bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen en verwacht dat het nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.

Nieuwe passen zullen pas worden verstrekt wanneer de oude verlopen zijn of bij verlies of diefstal.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De overstap naar Visa- en Mastercard-debitkaarten zal de manier van betalen voor Nederlanders uitbreiden, vooral op internationaal en online gebied, terwijl het gemak van directe betalingen behouden blijft.

1. Sommige banken zullen de verandering in 1 keer doorvoeren,
2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen!
3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld.
4. Deze verandering kent diverse voordelen.
5. Alles maar dan ook alles gaat veranderen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven