Man doet bizarre ontdekking tijdens bezoek kebabfabriek: ‘absoluut onaanvaardbaar’

WhatsApp Image 2024 09 27 at 173750jpeg

De verleidelijke döner kebab is vaak de snack die je trekt na een lange werkdag of een avondje uit.

Of je nu na je werk door de stad wandelt of na een avond feesten de club verlaat, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Maar heb je je ooit afgevraagd wat er eigenlijk in die kebab zit? Een bezoek aan een kebabfabriek heeft de kijk op deze geliefde snack van één man volledig veranderd.

“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” verklaarde hij. Ondanks beweringen van sommige fabrikanten dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dit niet altijd waar te zijn.

Een medewerker van de fabriek onthulde dat er incidenten zijn geweest waarbij varkensvlees werd toegevoegd.

De praktijk waarbij in kebabs die als lamsvlees werden verkocht andere vleessoorten werden aangetroffen, is onaanvaardbaar, vooral voor de moslimgemeenschap.

Voor een dieper inzicht werden negen kebabs uit diverse zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd voor grondige analyse.

“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” aldus de fabrieksmedewerker.

Forensisch wetenschapper Paul Hancock onderzocht de kebabs op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotische vleessoorten zoals paard of ezel.

De uitkomst was zorgwekkend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”

Volgens wat de klant dacht te kopen, bevatten de meeste kebabs kip en soms zelfs rundvlees.

Als er meer kebabs zouden worden getest, voorspelde hij op basis van een kleine steekproef dat mogelijk 60 procent niet aan de verwachtingen zou voldoen.

Uit dit resultaat blijkt dat kebabs vaak niet bevatten wat beloofd wordt. De kans is groot dat veel mensen niet precies weten wat ze eten wanneer ze een kebab bestellen. “Hancock verwacht dat 60 procent van de kebabs niet zou voldoen, wat ‘waarschijnlijk typisch zou zijn’.

De conclusie is dat wat er daadwerkelijk in kebabs zit vaak anders is dan wat beloofd wordt. Dus voordat je jezelf weer trakteert op een late-night kebab, is het wellicht verstandig om je af te vragen wat je echt aan het eten bent.


Uit dit onderzoek blijkt dat ondanks dat döner kebab een populaire snack is, de werkelijke inhoud niet altijd overeenkomt met wat je zou verwachten.


Als je zeker wilt zijn van wat je eet, is het wellicht verstandig om te kiezen voor een alternatieve snack, zoals friet. Zo weet je precies wat er op je bord ligt.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven