Vrouw deelt ervaring over racistische Duinrell bezoekers: ‘Dit is echt een typisch voorbeeld’

dr 1jpg

Deze week deelde een Nederlandse vrouw op TikTok in een video een vervelende ervaring die ze had in Duinrell.

Tijdens haar bezoek aan het Wassenaarse attractiepark werd Rui Jun, terwijl ze langs een tafel liep, geconfronteerd met een jongetje in het gezelschap dat haar begon uit te schelden met “Chinese!” op een spottende manier.

Eerder had ze al opgevangen dat de vader van het gezin het keukenpersoneel, met een Oost-Aziatische achtergrond, als “die Chinezen” had bestempeld.

Toen het jongetje begon te schreeuwen, was Rui Jun er helemaal klaar mee. “Ik was echt geshockeerd. Ik dacht: wat gebeurt hier?”

“Waarom wordt er naar mij geschreeuwd? Ik wil gewoon een leuk dagje bij Duinrell,” vertelde ze in haar video.


In haar beschrijving van de ervaring noemde Rui Jun het incident een vorm van “microagressie” en benadrukte ze dat het gedrag van het kind als racisme kan worden gezien.


Nadat ze het jongetje had aangesproken op zijn gedrag, kwam hij kort daarna, vergezeld door zijn vader, zijn excuses aanbieden.


De oprechtheid van deze excuses leek in eerste instantie aannemelijk, maar werd al snel in twijfel getrokken toen de moeder van het kind begon te lachen.


“Dit is echt een typisch voorbeeld hoe kinderen racisme wordt aangeleerd, het komt ergens vandaan,” benadrukte Rui Jun.


Rui Jun merkte ook kritisch op dat het gedrag van de mascotte van het park, Rick de Kikker, die wordt afgebeeld in een outfit die doet denken aan een VOC-kolonist, een problematisch beeld uitstraalt.

Een Nederlandse vrouw deelde deze week op TikTok in een video een vervelende ervaring die ze had in Duinrell. Rui…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven