Nederlander haalt voorraad tabak in Duitsland: Dit enorme bedrag weet hij te besparen!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 104028jpeg

Leven in Nederland is kostbaar, vooral als je rookt.

De prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk.

De hoge accijnzen die Nederland heft op tabaksproducten zorgen voor deze prijsverschillen.

Hoewel bedoeld om roken te ontmoedigen, blijven veel mensen roken ondanks de stijgende kosten.

Roken is voor velen een vorm van ontspanning of stressverlichting, wat resulteert in een aanzienlijk aantal rokers.

De overheid stelt dat het verhogen van tabaksprijzen een strategie is om te ontmoedigen.

Terwijl de bedoeling is om mensen te helpen stoppen met roken, blijkt de praktijk anders te zijn.

Veel rokers zoeken in plaats van te stoppen naar goedkopere alternatieven, wat vaak inhoudt dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

De prijsverschillen zijn enorm: een pakje Camel met 20 sigaretten kost momenteel 12 euro in Nederland, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland daarentegen liggen de prijzen aanzienlijk lager.

Terwijl je in Nederland 24 euro betaalt voor een pakje shag, kost hetzelfde product in Duitsland slechts 9 euro. Deze prijsverschillen maken een uitstapje naar Duitsland voor veel rokers zeer aantrekkelijk.

Een gebruiker op het sociale platform X deelde onlangs zijn ervaring: hij reisde naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.


Om dezelfde hoeveelheid had hij in Nederland ongeveer 1725 euro betaald, terwijl hij slechts 685 euro hoefde te betalen voor zijn tabak in Duitsland.


Voor veel rokers is het aantrekkelijk om naar Duitsland te gaan voor goedkopere tabak, in plaats van helemaal te stoppen met roken. Het prijsverschil maakt het een logische keuze voor velen.


Via: Skoften

Het is geen geheim dat het leven in ons kleine Nederland behoorlijk prijzig is, en dat geldt zeker ook voor…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven