Gezin koopt geen toiletpapier meer om zo geld te besparen: ‘Gebruiken een doekje’

tp 1jpg

In het beheren van een huishouden zijn er aanzienlijke uitdagingen en kosten betrokken, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en het budget in evenwicht moeten houden.

Soms kunnen onverwachte kosten een extra last vormen, en met de huidige inflatie wordt het vinden van manieren om te besparen steeds belangrijker. Een moeder heeft een niet-traditionele manier gevonden om te bezuinigen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten om volledig te stoppen met het gebruik van toiletpapier.

Drie jaar geleden namen ze deze verrassende beslissing. Amber legt uit waarom ze dit hebben besloten: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

”De keuze was om meerdere redenen. Ten eerste hadden we een schuld van 70.000 dollar en moesten we dus bezuinigen.”


“Minder shoppen, goedkoper eten, nog steeds gezond en toen kwam het inzicht: wc-papier kopen is als geld door de wc spoelen.”


“Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we besloten geen wc-papier meer te kopen en een doekje te gebruiken.”


Amber benadrukt de aanzienlijke besparingen die dit heeft opgeleverd. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”


“We kopen nog steeds wat rollen voor gasten, echter hebben we overwogen ‘neem je eigen rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ongepast.”


Amber en Joseph hebben besloten om het gebruik van doeken voort te zetten, ondanks de ongemakken van regelmatig wassen.


Het managen van een huishouden brengt aanzienlijke uitdagingen en kosten met zich mee, vooral wanneer ouders voorzien in de behoeften van hun gezin.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven