Als iconische zanger weet Lee Towers als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om een horecazaak te runnen.
In de jaren ’80 heeft hij zelf een poging gewaagd in de horeca, maar al snel ondervond hij dat het een zware onderneming was.
In een openhartig interview met Weekend blikt hij terug op die periode en deelt hij zijn gedachten over de huidige situatie van Rachel Hazes, die naar verluidt oververmoeid zou zijn door het runnen van haar horecazaak in Torremolinos.
Volgens Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, gaat het momenteel niet heel erg goed met Rachel Hazes.
Sinds ze eerder dit jaar haar horecazaak opende in het Spaanse Torremolinos, lijkt de druk van het ondernemerschap haar parten te spelen.
“Omdat ze voor het eerst een echte baan heeft, zou ze helemaal doodmoe zijn,” beweert Santegoeds. Uit zijn zorgen en suggereert zelfs dat haar zoon, André Hazes jr., maar eens contact met haar moet opnemen om te zien hoe het werkelijk met haar gaat.
Lee Towers heeft zijn eigen ervaringen met de horeca, en die waren verre van rooskleurig. “Ja, ik heb natuurlijk ook mijn minpuntjes.”
“Ik begon een horecabedrijf in 1985 waar ik na 2,5 jaar met zó’n scheur in mijn broek afscheid van nam,” vertelt hij openhartig.
Het runnen van een horecazaak bleek voor Lee een enorme uitdaging, en hij kwam er al snel achter dat dit vak niet voor iedereen is weggelegd.
“Het spreekwoord zegt: ‘Schoenmaker blijf bij je leest.’ Maar hoeveel collega’s zijn daar al mee de teil in gegaan?”
Lee Towers reageert nuchter op de vraag over de vermeende oververmoeidheid van Rachel Hazes:
“Ik heb daar helemaal geen gevoel bij. Het interesseert me totaal niet. Ook Spanje doet me weinig. Ik denk dan: oké, als jij dat wilt doen, prima.”
Hoewel Lee niet veel sympathie lijkt te hebben voor de situatie van Rachel, is zijn eigen ervaring in de Nederlandse horeca een duidelijke waarschuwing.
Lee’s verhalen tonen aan dat zelfs in Nederland, waar hij publieke bekendheid genoot, het geen eenvoudige taak was om een horecazaak succesvol te runnen, en bieden een inkijkje in de uitdagende realiteit van het vak.
“Het was een restaurant, een bistro en een nachtclub. Dan zat ik ’s nachts om drie uur nog voor twintig dronken mensen een paar liedjes te zingen,” herinnert hij zich.
Op een gegeven moment besloot Lee dat het genoeg was. “Dus op een gegeven moment moet je gewoon de stekker eruit trekken. En dan is het klaar.”
Lee Towers, de iconische zanger, weet als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om een horecazaak te runnen. In…