Model Doutzen Kroes kondigt comeback aan: ‘Ik was gekaapt door de wappiekant’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een uitgebreid interview met Vogue heeft Doutzen Kroes aangekondigd dat ze terugkeert naar de modellenwereld. Daarbij benadrukt ze dat ze vanaf nu alleen nog onder haar eigen voorwaarden zal werken.


Na jaren waarin ze zichzelf “geleefd voelde”, heeft topmodel Doutzen besloten om een andere koers te varen.


“Als mensen dat tegen me zeiden, dacht en antwoordde ik: welnee, ik bepaal alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik totáál ben geleefd.”


“‘Professioneel’ noemen klanten dat, als je je mond houdt en nooit klaagt. Ook niet als je bij -5 graden in bikini de kou in rent, of om twee uur ’s nachts in badjas nóg wacht op die doorpas voor een show,” onthult ze.


In de modewereld voelde Doutzen zich jarenlang niet gehoord, terwijl iedereen zijn creatieve ideeën op haar projecteerde.


“Iedereen kon zijn creatieve ei op mij kwijt, fotografen, stylisten, visagisten, maar ik werd niet gehoord. Daar was ik zó klaar mee.”


”Als model had ik nooit een stem, daar kwam onder andere mijn rebellie ook uit voort. In 2013 twitterde ik ‘Save Palestine’, toen Palestina helemaal kapot gebombardeerd was.”


”Ik was woedend – wat gebeurt hier! Van een grote cosmeticafabrikant moest ik die tweet verwijderen: in mijn contract stond dat ik geen politieke uitspraken mocht doen.”


”Daarbij komt nog dat je nooit nee durft te zeggen tegen een belangrijke klant, uit angst niet meer te worden geboekt. Ik móést even uit die ratrace, helemaal terug naar nul.”


Marie-Nanette, Creative & Editorial Director bij Vogue, voegt in een quote toe dat toen Doutzen zich op Instagram uitsprak over maatschappelijke onderwerpen de publieke opinie om sloeg.


In een andere quote zegt Doutzen in een interview dat ze het modellenbestaan de rug toekeerde en nu terug is na onder andere een Chloé-catwalkshow, een feature in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret.


In datzelfde interview reflecteert Doutzen op haar ‘wappie-periode’ door te zeggen dat ze destijds was gekaapt door de wappiekant, maar nu niet meer wil bijdragen aan verdeeldheid.

data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">
“Dit bericht op Instagram bekijken”

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)


Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven