Grote zorgen om BenB Vol Liefde Mike: ‘Ten koste van de vrouwen die bij hem langskomen’

WhatsApp Image 2024 08 19 at 103031jpg

Recentelijk heeft Anne, een voormalige deelneemster van het populaire programma B&B Vol Liefde, haar bezorgdheid geuit over de deelnemer Mike.

In een openhartig interview met Veronica Superguide heeft Anne haar zorgen geuit over Mike, een B&B-eigenaar die duidelijk worstelt met emotionele bagage en volgens haar onvoldoende bescherming krijgt van de programmamakers.

Kijkers zagen recentelijk hoe Noor, een van de vrouwen die meedeed aan de zoektocht naar liefde met Mike, besloot te vertrekken.

Haar vertrek kwam voort uit het gebrek aan bevestiging dat ze zocht, wat resulteerde in teleurstelling en vertrek. Dit had een grote impact op Mike, die moeite had om met de situatie om te gaan.

Kort na Noor’s vertrek arriveerde Birthe, een nieuwe

Met de druk en emoties die te veel werden voor Mike, besloot hij haar weg te sturen omdat hij niet in staat was om zich open te stellen voor een nieuwe kans op liefde.

Anne, die zelf ervaring heeft met het programma, herkent de worstelingen van Mike en maakt zich zorgen over zijn mentale toestand.

Ze deelde haar observaties over hoe diep deze problemen mogelijk zitten. “Je ziet dat hij niet veilig gehecht is,” zegt Anne.

“Als klein mannetje heeft hij waarschijnlijk te veel meegemaakt, en daardoor durft hij zich nu niet te binden. Dat gebrek aan hechting komt ten koste van de vrouwen die bij hem langskomen.”

Anne’s partner, Jan, voegt daaraan toe: “Die verlatingsangst vanuit zijn verleden zorgt er nu voor dat hij zelf ook mensen in de steek laat. Hij kan zijn dates niet de veiligheid bieden die je in een relatie zoekt.”

Uit angst om gekwetst te worden, stoot Mike anderen van zich af, zelfs terwijl hij op zoek is naar liefde, zo blijkt uit deze opmerkingen.

Anne vindt dat RTL, de zender die B&B Vol Liefde uitzendt, meer had moeten doen om Mike te beschermen.

“Het lijkt me beter als Mike eerst aan zichzelf gaat werken voordat hij aan een relatie begint,” stelt ze. Anne is van mening dat de programmamakers hadden moeten ingrijpen om Mike te beschermen tegen zichzelf en de druk van het programma.

Mike wordt omschreven als “een hartstikke goede jongen met een goed hart,” maar het moet voor hem moeilijk zijn om zichzelf op televisie zo kwetsbaar terug te zien, aldus Anne.

Anne vindt dat hoewel deelnemers van B&B Vol Liefde de mogelijkheid hebben om tot zes maanden na het programma hulp te krijgen van psychologen, dit niet voldoende is.

Anne ziet het terugkijken van de opnames als een kans voor Mike om te leren en te groeien. “Door zichzelf terug te zien, kan hij ook weer meer conclusies trekken.”

“Je zou het kunnen zien als een soort relatietraining, zodat hij in de toekomst weet waar hij aan kan werken.”

De emotionele uitdagingen van Mike hebben niet alleen impact op hemzelf, maar ook op de vrouwen die deelnemen aan zijn liefdesavontuur.

Er is al opgemerkt dat Mike moeite heeft met het geven van de bevestiging die zijn dates nodig hebben.

Dit resulteerde eerder in het vertrek van Noor, en ook andere potentiële liefdesbelangstellingen lijken moeite te hebben om door Mike’s beschermende muren heen te breken.

Er zijn al hints opgedoken over de mogelijke uitkomst van Mike’s avontuur. Zowel hijzelf als Charlotte, een van de eerdere deelnemers, hebben in interviews wellicht iets te veel onthuld over wat er na het programma gebeurde.

Dit heeft de speculatie onder kijkers aangewakkerd over hoe het verhaal voor Mike zal eindigen en of hij zijn zoektocht naar liefde succesvol zal afronden.


Er wordt benadrukt door de situatie van Mike hoe complex deelname aan een realityprogramma kan zijn, vooral wanneer er emotionele problemen spelen.


Zulke programma’s als B&B Vol Liefde zijn bedoeld om liefde te vinden, maar ze kunnen ook emotionele uitdagingen en oude trauma’s naar boven brengen.


Voor iemand als Mike, die al kampt met hechtingsproblemen en verlatingsangst, kan deelname aan zo’n programma meer schade dan goed doen.

Anne, een voormalig deelneemster van het populaire programma B&B Vol Liefde, heeft onlangs haar zorgen geuit over de huidige deelnemer…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven