Nederlandse Dierentuin neemt afscheid van deze dieren: ‘Ze werden te dik’

dt 1jpg

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de stinkdieren niet meer te vinden. Het Drentse dierenpark heeft besloten afscheid te nemen van deze dieren vanwege een opmerkelijke reden.

De stinkdieren zijn dik geworden door de aanwezigheid van hun buren, de wasberen. De stinkdieren deelden hun verblijf in het parkdeel Nortica met deze wasberen, die volgens een woordvoerster “erg slordig met eten” zijn.

De wasberen lieten veel voedsel vallen, wat resulteerde in de stinkdieren die de hele dag door konden eten, wat schadelijk was voor hun gezondheid.

In 2020 was Wildlands de eerste dierentuin die wasberen, stinkdieren en zeehonden samen bracht in één verblijf, genaamd Raccoon Creek.

De zeehonden zijn inmiddels naar hun eigen verblijf verhuisd en half juni hebben ook de stinkdieren hun intrek genomen in andere dierentuinen. Momenteel blijven alleen de wasberen in Raccoon Creek achter.

Bovendien heeft het populaire park recentelijk afscheid genomen van een andere diersoort, namelijk van de bonte vari’s.

Er was territoriaal gedrag te zien bij deze dieren die samen met zwarte maki’s in de tropische kas Rimbula verbleven, wat tot spanningen leidde. Het plan is om in de toekomst nieuwe bonte vari’s te introduceren.

Ondanks het vertrek van enkele dieren heeft het park ook nieuwe bewoners verwelkomd. In het Afrikaanse Dogondorp lopen nu kunekune-varkens rond, wat een nieuwe toevoeging is aan het dierenaanbod van Wildlands.

Bron: looopings.nl

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de stinkdieren niet langer te vinden. Het Drentse dierenpark heeft besloten afscheid te nemen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven