Belangrijk om te weten: Dit is de manier om te testen of de buitengrond te heet is voor je hond!

poot 1jpg

Denk niet alleen aan jezelf bij het oplopen van de temperaturen, maar vergeet ook niet je huisdieren te beschermen tegen de hitte.

Als honden op heet asfalt, stoep of zand lopen, kunnen ze ernstige brandwonden aan hun poten oplopen.

Anders dan ons, dragen honden geen schoenen ter bescherming, waardoor ze extra gevoelig zijn voor de hitte.

Veel huisdiereigenaren beseffen niet hoe snel oppervlakken kunnen opwarmen en hoe gevaarlijk dit kan zijn voor hun viervoeters.

Net zoals wij het vervelend vinden om over heet zand te lopen, kunnen honden veel pijn ervaren op warme oppervlakken.

Daarom is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van deze risico’s en maatregelen te treffen om je hond te beschermen.

Als je wilt controleren of de grond te heet is voor je huisdier en hoe je brandwonden kunt voorkomen, dan is dit artikel voor jou.

Om ervoor te zorgen dat je hond comfortabel blijft tijdens warme dagen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de omgeving en goed voor je huisdier te zorgen.

Stel je voor: je rent huppelend naar het water op het strand, maar realiseert je plotseling dat het zand te heet is voor je voeten.

De gevoeligheid van de pootjes van je hond is vergelijkbaar met die van je eigen voeten, waardoor ze gemakkelijk kunnen verbranden op een warme ondergrond.

Door te begrijpen hoe je de temperatuur van de grond kunt controleren en de pootjes van je huisdier kunt beschermen, draag je bij aan het welzijn van je geliefde huisdier.

Een handige tip om de temperatuur van het asfalt te testen is door

Op een buitentemperatuur van 25°C kan het asfalt opwarmen tot ongeveer 51,6°C.

Als de buitentemperatuur stijgt tot 30°C, kan het asfalt zelfs 57,2°C bereiken, en bij 30,5°C kan dit oplopen tot 61,7°C.

Je kunt zelf testen hoe heet het is door je handpalm tien seconden op het asfalt te drukken. Als het te heet is om aan te raken, geldt dit ook voor je huisdier.

Om je hond te beschermen tegen hete oppervlakken, is het het beste te voorkomen dat hij op asfalt, stoepen of heet zand loopt.

Als het echter niet te vermijden is om over hete oppervlakken te lopen, zorg er dan voor dat je hond in de schaduw blijft.

Overweeg ook om speciaal ontworpen hondenschoentjes aan te schaffen, die bescherming bieden tegen de hitte en voorkomen dat de pootjes van je hond verbranden.

Je huisdier een veilige en comfortabele zomer bezorgen is niet alleen mogelijk, maar ook essentieel. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren van hete oppervlakken.

Om ernstige verwondingen te voorkomen,


kun je het beste wandelingen op het heetst van de dag vermijden en kiezen voor schaduwrijke paden of grasrijke gebieden waar de grond minder snel opwarmt.


Als je toch over heet asfalt moet lopen, overweeg dan het gebruik van beschermende hondenschoentjes, omdat deze een wereld van verschil kunnen maken voor de pootjes van je hond.


Test altijd de temperatuur van het asfalt met je handpalm voordat je gaat wandelen, want als het voor jou te warm is, is het zeker ook te warm voor je hond.


Vergeet niet dat preventie de beste bescherming biedt; door voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je onnodige pijn en leed voorkomen.


Met de juiste zorg en aandacht kan ervoor gezorgd worden dat je huisdier, net als jij, volop kan genieten van de zomer.


Neem de tijd om je hond te beschermen en creëer een veilige omgeving waarin hij zich vrij kan bewegen zonder risico op brandwonden. Je huisdier rekent op jou voor zijn welzijn, vooral tijdens warme dagen.


Wanneer de temperaturen stijgen, denken we vaak aan het beschermen van onszelf tegen de hitte, maar het is minstens zo…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven