Tijden veranderen helaas: Steeds meer basisscholen verwijderen dit uit hun lokaal!

klajpg

De herinneringen aan de beginjaren op de basisschool, waarin het leren van het alfabet, het inkleuren van kleurboeken en vooral het klokkijken centraal stonden, zullen velen nog bijstaan.

In die tijd was het dragen van een horloge cruciaal om de tijd bij te houden, aangezien smartphones nog niet bestonden. Tegenwoordig ziet de wereld er echter heel anders uit.

Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waar smartphones en tablets overal aanwezig zijn, en de tijd digitaal wordt weergegeven op allerlei apparaten, van telefoons tot laptops.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel kinderen tegenwoordig moeite hebben met het lezen van een analoge klok.

Deze vaardigheid wordt steeds minder getraind, vooral omdat digitale klokken vrijwel overal aanwezig zijn.

Zelfs als kinderen op school leren hoe ze een analoge klok moeten aflezen, is de praktijkervaring waarschijnlijk beperkt als er thuis voornamelijk digitale klokken worden gebruikt.


Uitgebreide adoptie van digitale klokken in Britse scholen vanwege een alomtegenwoordig probleem.


Analoge klokken worden vervangen door digitale klokken in Britse klaslokalen om leerlingen niet af te leiden tijdens examens.


Zorgen onder leraren dat onzekerheid over tijd bij examens studenten kostbare tijd kan kosten.


Malcolm Trobe, van ASCL, bevestigt het klokkenveranderingen in Britse scholen in gesprek met The Telegraph.


Belang van onafgebroken concentratie voor studenten tijdens examens benadrukt door Malcolm Trobe van ASCL.


In klaslokalen wordt de overgang naar digitale klokken gezien als een reflectie van de groeiende impact van technologie in onze dagelijkse levens.


Dit toont aan hoe onze afhankelijkheid van technologie gestaag toeneemt en suggereert dat de manier waarop we fundamentele vaardigheden aanleren en gebruiken, zal blijven evolueren naarmate de wereld om ons heen zich ontwikkelt.

Herinner je je nog de eerste jaren op de basisschool? Voor velen roept dat beelden op van het leren van…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven