Vrouw verslaafd aan talkpoeder: ‘Ik zou niet kunnen functioneren’

poe 1jpg

De televisieserie My Strange Addiction van TLC is zeer populair en blijft zijn kijkers voortdurend verbazen.

In seizoen drie zijn al mensen te zien geweest die geobsedeerd waren door uiteenlopende zaken, van teddyberen tot haardrogers, maar dit seizoen bevat enkele van de meest bizarre onderwerpen tot nu toe.

Het derde seizoen draait om de 28-jarige Jaye uit Houston, Texas, die niet meer zonder babypoeder kan leven.

Haar vrienden dachten eerst dat ze stiekem verslaafd was aan drugs toen ze haar huis bezochten en zagen dat elk oppervlak bedekt was met een dun laagje wit stof.

Zonder het poeder voor de luierbilletjes kan Jaye niet normaal functioneren: ‘Ik zou niet kunnen functioneren.’

Volgens Jaye begon haar verslaving toen ze als kind per ongeluk wat poeder knoeide en het per ongeluk inhaleerde.


In de afgelopen zestien jaar is Jayes obsessie behoorlijk uit de hand gelopen, waardoor ze zelfs tien keer per dag de substantie in haar neusgaten stopt met behulp van een eetlepel.


Sinds het begin van haar obsessie schat ze dat ze 1125 pond (ongeveer een halve ton) poeder heeft gesnoven.


Het inademen van talk kan een aspiratiepneumonie veroorzaken, een aandoening die de luchtwegen kan beschadigen door het inademen van vreemde stoffen.


Tijdens de documentaire uiten de mensen om haar heen hun zorgen. Vriendin Larry confronteert Jaye met haar verslaving wanneer ze terugkomt van de winkels met nog meer talkpoeder.


TLC’s televisieserie My Strange Addiction is ontzettend populair en weet zijn kijkers dan ook nog steeds vol verbazing achter te…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven