De komende dagen weer een zwerm vallende sterren: Op deze locaties moet je zijn!

vs 1jpg

Liefhebbers van de nachtelijke hemel kunnen binnenkort weer genieten van een indrukwekkend aantal ‘vallende sterren’.


De aarde zal de komende dagen door de Perseïdenzwerm gaan, wat resulteert in dit jaarlijkse spektakel. Sterrenkundige Jeffrey Bout adviseert om wakker te blijven, want het zal de moeite waard zijn.


De nacht van maandag op dinsdag belooft spectaculair te worden, met naar verwachting rond middernacht ongeveer 30 meteoren per uur zichtbaar.


Voor de nachtbrakers onder ons is er een nog grotere beloning: tegen 04.00 uur zouden er wel 60 meteoren per uur kunnen worden waargenomen. Het belooft een adembenemend schouwspel te worden.


Geen zorgen over je locatie in Nederland, want volgens sterrendeskundige Bout zijn ze overal te zien.


Hoewel het niet nodig is om in een specifieke richting te kijken, is het wel belangrijk om een geschikte locatie te kiezen.

Astroloog adviseert, “Hoe donkerder, hoe beter. Zoek bijvoorbeeld een open veld op.” Hij benadrukt dat een bos minder ideaal is vanwege de belemmering van het zicht door bomen, zelfs als het daar donker is.

De weersvoorspellingen zijn gunstig. Weinig bewolking wordt verwacht en de maan gaat al voor middernacht onder, waardoor er geen storend licht is dat het spektakel kan verstoren.

Bout geeft aan sterrenkijkers de tip om tijdens het bekijken van de meteoren ook Saturnus te zoeken.

De planeet Saturnus is momenteel goed zichtbaar in de nachtelijke hemel. ‘Vallende sterren’ is een wat misleidende term, aangezien het eigenlijk kleine stukjes ruimtepuin zijn die oplichten wanneer ze onze atmosfeer binnendringen en hun lichtspoor achterlaten.

De komende dagen kunnen liefhebbers van de nachtelijke hemel weer hun hart ophalen met een indrukwekkend aantal ‘vallende sterren’. Dit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven