Bizarre video: Luchtballon zit nog vast gekoppeld aan busje tijdens het opstijgen!

WhatsApp Image 2024 08 06 at 125828jpeg

In Duitsland ontsnapte een groep passagiers en een ballonvaarder aan een hachelijke situatie terwijl ze klaar waren om op te stijgen.

Het Mercedes Sprinter busje, waarmee de luchtballon aan de grond vastzat, was niet losgekoppeld.

Bij het opstijgen wilde de ballonvaarder snelheid maken, maar het busje had andere plannen. Het touw brak toen de kracht te groot werd, waardoor de ballon zich gelukkig net op tijd losmaakte.

De ballonvaarder wist zo zijn mandje op het nippertje te redden van een potentieel gevaarlijke situatie. Een ballonvaart staat bekend om zijn betoverende ervaring.

In de eerste fase van het avontuur begint het al op de grond, wanneer de enorme en kleurrijke ballon langzaam wordt gevuld met hete lucht.

De spanning begint te stijgen terwijl de ballon zich opricht en de mand zich gereedmaakt voor vertrek. Het moment waarop de voeten de grond verlaten en de ballon langzaam opstijgt, is normaal gesproken adembenemend.

Terwijl je hoger komt, wordt de wereld onder je kleiner en stiller en zou er een vredig gevoel over je moeten komen… in de meeste gevallen.


Er was echter weinig rust te vinden voor de passagiers in dit geval; ze kregen in plaats daarvan een flinke adrenalinekick.


Het vertrek van een luchtballon is altijd een indrukwekkend gezicht. Een omstander besloot dat tafereel vast te leggen op film.


Achteraf gezien was het maar goed dat het werkbusje van de ballonvaarder stevig vast zat aan de ballon. Als je erover nadenkt, had het behoorlijk mis kunnen gaan, gezien de ballon steeds hoger zweefde en het busje vast bleef zitten.

Gelukkig brak het touw op tijd, waardoor de piloot zijn passagiers op het juiste moment uit deze benarde situatie kon redden, een vlucht die ze zeker niet snel zullen vergeten.

Een groep passagiers en een ballonvaarder zijn in Duitsland aan een hachelijke situatie ontsnapt toen ze op het punt stonden…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven