Goed om te weten: Vakantiefavoriet Spanje heeft nieuwe en strengere strandregels ingevoerd!

spa 1jpg

Voor wie van plan is om dit jaar op vakantie te gaan naar Benidorm in Spanje, is het goed om op de hoogte te zijn van de nieuwe strandregels die recentelijk zijn ingevoerd door de autoriteiten.

Indien iemand betrapt wordt op het overtreden van deze regels, wordt er een aanzienlijke boete opgelegd, en dit is geen loze dreiging.

Spanje is een geliefde bestemming voor duizenden Nederlanders, vooral tijdens de zomermaanden, maar ook daarbuiten.

Naast het zonnige weer zijn plaatsen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al lange tijd populair bij jongeren die op zoek zijn naar een levendige vakantiebestemming.

Benidorm, ooit bekend van het programma Benidorm Bastards, trekt niet alleen ouderen aan, maar vormt ook voor jongeren een aantrekkelijke plek om hun zomervakantie door te brengen.

Veel mensen hebben hun vakantie al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe strandregels die momenteel van kracht zijn.


‘Zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur is niet meer toegestaan. Boetes kunnen oplopen van 750 tot 1.250 euro,’ meldt de informatie.


Vanwege de afwezigheid van strandwachten tussen die tijden is zwemmen in zee gevaarlijk en dus verboden.


Andere regels omvatten beperkingen op strandactiviteiten zoals het reserveren van strandbedjes, bal spelen op onbevoegde locaties, naaktlopen buiten naturistenstranden, strandalcoholgebruik, en het gebruiken van zeep of shampoo bij stranddouches.


Overtredingen van deze regels kunnen leiden tot boetes van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding.


Vissers worden gewaarschuwd om alleen op aangewezen plekken te vissen om hoge boetes te vermijden, variërend van 700 euro voor een hengel of net tot 1.000 euro voor het bezit van een harpoen.


De strenge handhaving van deze regels benadrukt de serieusheid waarmee de autoriteiten in Benidorm de nieuwe voorschriften naleven. Vakantiegangers wordt geadviseerd om de regels te kennen en na te leven om kostbare boetes tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust te voorkomen.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog!
2. Handig om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. De autoriteiten in Spanje zijn serieus in het handhaven!
4. Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat!
5. DE nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn torenhoog!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven