Chips lijken de laatste tijd niet meer zo smaakvol te zijn als voorheen, volgens veel mensen. Populaire snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears hebben allemaal een verandering ondergaan die van invloed is geweest op de smaak.
Maar wat is de reden hiervan? Eke Bosman, bekend als de Snackspert, geeft hier antwoord op in een video op TikTok.
“Ik ben eindelijk erachter gekomen wat er mis is met de chips,” begint Eke Bosman, alias de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De oorzaak? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s, waar het probleem wordt uitgelegd. Fabrikanten hebben de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.
Onlangs hebben we al uitgelegd waarom je niet kunt stoppen met slechts een paar chips. Misschien heb je echter gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!