Beperking op contant geld: Deze aankopen zijn vanaf 2025 niet meer toegestaan!

ge 1jpg

Als je binnenkort van plan bent om je keuken te upgraden of een nieuwe auto te kopen, sta dan klaar voor een grote verandering in je betaalmethoden.


Vanaf 2025 zal het gebruik van contant geld voor grote bedragen sterk worden beperkt in Nederland, wat een grote impact zal hebben op degenen die gewend zijn om contant te betalen.


Voor grote aankopen zullen belangrijke veranderingen plaatsvinden vanaf 2025. Betalingen van meer dan €3000 in contanten zullen niet langer worden toegestaan.


Dit betekent dat je niet langer contant kunt afrekenen voor aankopen boven de €3000, zoals auto’s, luxe horloges of nieuwe keukens.


Deze nieuwe regel geldt voor allerlei grote aankopen, van high-end wasmachines en dure televisies tot geluidssystemen.


Voor dergelijke aankopen zul je moeten overschakelen naar alternatieve betaalmethoden zoals pinnen, online betalen of financiering.


“Consumenten die gewend zijn grote bedragen contant te betalen, zullen worden getroffen door deze verandering. De overheid heeft dit besloten om harder op te treden tegen witwassen,” aldus een verklaring.


“Illegaal verkregen geld wordt vaak ‘schoongemaakt’ via grote contante betalingen. Door een limiet aan contante betalingen in te stellen, hoopt de overheid deze praktijk minder aantrekkelijk te maken,” aldus de aankondiging.


“De overheid zet een belangrijke stap in de strijd tegen financiële criminaliteit door deze maatregelen te nemen. De Europese dimensie van deze kwestie mag hierbij niet over het hoofd gezien worden,” aldus een woordvoerder.


“Indien Nederland niet aan de Europese normen voldoet, zijn er financiële gevolgen te verwachten. Het risico bestaat dat het land tot €600 miljoen aan steun vanuit Europa misloopt,” zo wordt gewaarschuwd.


“Het is van groot belang om de regels strikt na te leven en open te staan voor alternatieve betaalmethoden bij grotere aankopen,” zo luidt het advies van de autoriteiten.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Denk goed na hoe je grote aankopen gaat betalen als consument.

Vind een andere manier om grote bedragen over te maken in plaats van met contant geld naar de winkel te gaan.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Overweeg betalingsmethoden zoals bankoverschrijvingen, pinbetalingen of financieringsmogelijkheden.

Bedrijven moeten hun klanten voorlichten over en voorbereiden op nieuwe betaalmethoden.

Bied mogelijkheden zoals pinbetalingen aan of introduceer nieuwe betaalmethoden om klanten tegemoet te komen.


Een meer transparante en veilige financiële omgeving kan op lange termijn worden bereikt door deze maatregel te nemen.


Het beperken van het gebruik van contant geld maakt het moeilijker voor criminelen om grote hoeveelheden illegaal verkregen geld te verbergen, wat bijdraagt aan een eerlijkere en rechtvaardigere economie.


De overgang naar meer elektronische betalingen kan consumenten voordelen bieden doordat betalingen sneller en eenvoudiger verlopen, waardoor het risico om grote sommen geld kwijt te raken of gestolen te worden aanzienlijk wordt verminderd.


Met alles digitaal vastgelegd, kan het bijhouden van uitgaven eenvoudiger worden.


Als je van plan bent om binnenkort grote aankopen te doen, denk dan nu alvast na over de betaalmethoden die je wilt gebruiken.


Bespreken met je bank over de verschillende mogelijkheden voor

Bij grote betalingen is het verstandig om te kijken naar diverse financieringsopties die beschikbaar zijn, om zo verrassingen te voorkomen bij de invoering van nieuwe regels.


Het is voor bedrijven van essentieel belang om hun klanten tijdig op de hoogte te stellen van aankomende veranderingen. Door nu alvast aanpassingen te doen in betaalprocessen, zorg je ervoor dat je voorbereid bent op de toekomst en dat jouw klanten moeiteloos hun aankopen kunnen blijven doen.


1. Dit kun je straks niet meer kopen met contant geld!
2. Je zal een andere manier moeten bedenken voor het betalen van deze items.
3. Kwestie van goed nadenken hoe je grote aankopen gaat betalen!
4. De overheid neemt dus een zeer belangrijke stap!
5. Grote bedragen contant betalen is straks niet meer mogelijk!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven