Raadseltje voor in het weekend: Hoeveel winst heeft de boer uiteindelijk?

koejpg

Er is nog maar net een nieuwe dag begonnen en we hebben een uitdaging voor je brein. Het is namelijk van groot belang om je geest actief te houden.


Deze keer hebben we een wiskundige puzzel die op het eerste gezicht gemakkelijk lijkt op te lossen. Maar zoals zo vaak geldt: schijn bedriegt. Heden ten dage lijken steeds minder mensen zich te wagen aan het oplossen van puzzels.

Bijna niemand slaagt erin om de fout in de afbeelding op te sporen. Lukt het jou wel?

Ondanks dat er vele voordelen zijn verbonden aan het oplossen van puzzels. Ze dagen je hersenen uit, waardoor je cognitieve vaardigheden scherp blijven.


Daarnaast blijkt uit onderzoek dat puzzelen kan bijdragen aan het verbeteren van je geheugen, zowel op korte als op lange termijn.

Breinbreker: Hoeveel fouten kun jij ontdekken in de afbeelding?

En laten we vooral ook de voldoening niet vergeten die het oplossen van een uitdagende puzzel met zich meebrengt. Kortom, aan de slag! In de onderstaande puzzel koopt iemand een koe voor 800 euro.


Na het verkopen van de koe voor 1.000 euro, opnieuw kopen voor 1.100 euro en uiteindelijk verkopen voor 1.300 euro, wat is de totale winst?


Veel mensen denken dat het antwoord eenvoudig is en kiezen voor 300 euro, maar dat is niet correct. De juiste oplossing is als volgt:

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

In eerste instantie geeft de man 800 euro uit. Door de koe te verkopen voor 1.000 euro, maakt hij een winst van 200 euro.


Echter, wanneer hij de koe voor 1.100 euro koopt, staat hij 900 euro in het rood. Uiteindelijk verkoopt hij de koe voor 1.300 euro, waardoor de totale winst 400 euro bedraagt.


1. Het lijkt zo simpel maar bijna iedereen komt met een fout antwoord!
2. Wij zijn benieuwd of jij het juiste antwoord weet?!
3. Hoeveel winst heeft de man uiteindelijk?
4. Rekensommetje: Weet jij het enige juiste antwoord?
5. Breinbreker. Hoeveel winst is er gemaakt door de boer?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven