Moeder eist dat grootouders eerst toestemming vragen om hun kleinkind te knuffelen!

WhatsApp Image 2024 07 21 at 161734 2jpg

Er zijn verschillende opvattingen over opvoeding onder ouders – sommigen hanteren strikte regels, anderen zijn meer toegeeflijk.

Ouders wereldwijd delen via internet hun technieken voor een gezonde en gelukkige opvoeding van hun kinderen.

Deze uitwisseling leidt soms tot overeenstemming, maar vaak ook tot discussies. Zo vertelde een moeder op Reddit dat haar zesjarige dochter haar oma had gebeten omdat ze niet van knuffels houdt.

Dit incident zorgde voor een discussie over het recht van grootouders om hun kleinkinderen te knuffelen zonder toestemming.

Veel moeders benadrukken nu op internetplatforms dat familieleden, inclusief grootouders, toestemming moeten vragen voor fysieke genegenheid.


In Australië heeft Brittany Baxter, een moeder, video’s gedeeld op TikTok waarin ze uitlegt dat grootouders toestemming moeten vragen voordat ze haar tweejarige dochter omhelzen. Ze benadrukt dat niemand het recht heeft om fysieke affectie van haar dochter op te eisen.


Haar video die dateert uit april 2021 heeft een aanzienlijk aantal reacties en discussies veroorzaakt. Baxter benadrukt dat dit voor haar de enige manier is om met de situatie om te gaan, en haar reeks video’s heeft veel aandacht getrokken.


Baxter legt uit dat ondanks haar verklaringen, de grootouders van haar dochter regelmatig grenzen overschrijden.


Ze voegt eraan toe dat zelfs haar peuter begrijpt wat toestemming betekent, terwijl volwassenen hier vaak moeite mee hebben om dit te accepteren.


In één van haar video’s op TikTok verklaart ze: “Ik leer mijn dochter als ouder wat toestemming betekent. Ik ben echt verontrust dat volwassenen moeite hebben met het vragen om een kus of knuffel, ondanks mijn uitleg.”


Ze legt uit dat ze haar dochter vanaf haar geboorte aanleert om toestemming te geven en dat ze het ongemakkelijk vindt wanneer volwassenen boos worden als haar dochter nee zegt.


Volgens Baxter voelen volwassenen zich vaak persoonlijk aangevallen en overschrijden ze toch de grenzen van haar dochter.


Baxter benadrukt dat haar dochter en haar lichaam niet bedoeld zijn om anderen zich beter te laten voelen.


Uit de video’s blijkt dat ze haar dochter opvoedt met het belang van het leren om ‘nee’ te zeggen en met respect behandeld te worden. In een van haar video’s benadrukt ze specifiek een boodschap aan grootouders: “Doe beter.”


De video van haar kreeg veel aandacht met meer dan 400.000 views en duizenden reacties, die zowel positief als negatief waren.


In een interview met een persbureau gaf ze aan dat hoewel veel mensen haar boodschap verkeerd begrepen, ze ook veel steun en begrip ontving.

1. Ze vindt het belangrijk dat haar dochter leert om nee te zeggen.
2. Ze benadrukt dat haar dochter en haar lichaam niet bedoeld zijn om anderen zich beter te laten voelen.
3. Het stoort haar als opa en oma niet eerst om toestemming vragen…
4. De grootouders overschrijden regelmatig haar grenzen…
5. Ze stelt dat niemand het recht heeft om fysieke affectie van haar dochter te eisen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven