Nederland kan rekenen op extreme hitte: Deze dag gaat de temperatuur over de 30 graden!

strandd 1jpg

Na een periode van somber weer staat de zomer eindelijk voor de deur. Komende zaterdag staat ons een snikhete dag te wachten, met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst 32 graden.

Morgen blijft het droog en zonnig, terwijl de temperaturen verder zullen stijgen. Landinwaarts kan het kwik oplopen tot 24 tot 26 graden, en in het zuidoosten kan het zelfs iets warmer worden.

Er zal weinig tot geen wind zijn, en in de kustprovincies zal het iets koeler blijven. Vrijdag wordt een stralende dag met zomerse tot tropische temperaturen.

Op veel plaatsen kan het kwik oplopen tot 27 tot 29 graden, terwijl het in het zuidoosten zelfs de 30 graden kan aantikken. Ook aan de stranden zal de hitte te voelen zijn.

De absoluut mooiste dag van de week wordt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag. De zon zal volop schijnen en de temperatuur zal snel stijgen.

In het zuidoosten kan de temperatuur al in de vroege middag de 30 graden bereiken, gevolgd door op grote schaal 30 tot 31 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het zelfs 32 graden worden.


Er wordt voorspeld dat ondanks dat zaterdag aanvankelijk ideaal lijkt voor een stranddag, het in de middag koeler kan worden. Later op de avond is er zelfs kans op onweersbuien.


1. De zon zal volop schijnen en de temperatuur zal snel stijgen!
2. De zomer lijkt nu toch eindelijk aan te breken!
3. Deze dag zal een snikhete dag gaan worden:
4. Poeh voor mij persoonlijk mag het wel iets minder…
5. We kunnen ons opmaken voor een snikhete dag!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven