Bridgette vindt het leven van een thuisblijfmoeder zwaar: ‘Geen tijd voor mezelf’

baajpg

Sommigen hebben misschien de gedachte dat thuisblijfmoeder zijn simpelweg neerkomt op spelen met kinderen en wandelen in het park.


In werkelijkheid is het een dagelijkse uitdaging. Een vrouw uit Wisconsin, genaamd Bridgette Anne, wilde dit benadrukken via een Facebook-bericht dat veel reacties teweegbracht.


Tijdens een interview deelde Bridgette Anne de strubbelingen van het leven als thuisblijfmoeder. Haar bericht begon met de aannames die mensen hebben over thuisblijfmoeders.


De veronderstelling dat fulltime thuisblijfmoeder zijn makkelijk is, dat ze geluk hebben dat ze niet werken moeten, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, en daarom niets hebben om over te klagen.


Wat mensen mogelijk niet beseffen, is dat het een eenzame tijd kan zijn en dat je nooit echt tijd voor jezelf hebt.

In haar bericht schreef Bridgette over het feit dat ze zich niet in haar eentje kan redden; niet naar het toilet gaan, genieten van een kopje koffie, lezen en meer.

Ze deelde met ons dat ze haar gevoelens wil delen met haar vriend, maar dat ze eigenlijk niemand anders in haar leven heeft om mee te praten. Ze voelt zich schuldig om hem te belasten met haar emoties en problemen, aangezien hij al zoveel voor haar doet.

Vervolgens deelde ze met ons haar post en de reacties die ze heeft ontvangen. Ze gaf toe dat ze eigenlijk geen plan had toen ze haar bericht plaatste.

Toen ze aan het schrijven was, besefte ze dat ze huilde en zich overweldigd voelde, en ze had niemand om te bellen.


Alleen en schuldig voelde ze zich, en ze zocht bevestiging dat het normaal is soms zo te voelen.


Overweldigend positieve feedback heeft ze ontvangen in haar persoonlijke leven. Contact werd hersteld met mensen die ze uit het oog verloren was, en ze vond een gevoel van balans en steun in haar lokale gemeenschap.


1. Ze voelt zich ontzettend eenzaam alle dagen.
2. De enige interactie die ze heeft is met haar kind…
3. Het leven als thuisblijfmoeder zorgt dat ze in zak en as zit.
4. Deze moeder lucht haar hart op sociaal media.
5. Zelfs even alleen naar het toilet gaan zit er niet in…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven