Vrouw heeft zeldzame aandoening: Haar lichaam ruikt heel sterk naar een viskraam!

22829769 10156770742318761 4390729132512483619 o 1jpg

Velen zijn bekend met het verhaal van vrouwen die kampen met een onaangename lichaamsgeur.

Er werd vroeger gedacht dat dit veroorzaakt werd door overmatig alcoholgebruik, maar nu weten we beter. Kelly heeft helaas uit eigen ervaring moeten leren hoe vervelend een sterke lichaamsgeur kan zijn.

Vanuit hun hele lichaam ervaren sommige vrouwen, zoals Kelly, niet alleen een onaangename geur van beneden.

Kelly Fidoe White, uit Oldham, Engeland, heeft haar hele leven moeten strijden tegen de zeldzame aandoening fish-odour syndrome.

De aandoening zorgt voor een constante geur die lijkt op die van een viskraam, als gevolg van een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat patiënten een sterke lichaamsgeur produceren.

Vaak vergeleken met rotte vis, uien of uitwerpselen.


Meer dan een cosmetisch probleem voor Kelly is dit. Ondanks haar inspanningen om hygiënisch te blijven, blijft de geur persistent.


Niet altijd begrijpen omstanders dat dit het gevolg is van een medische aandoening. Hierdoor leidt het tot vervelende situaties waarin Kelly zich vaak ongemakkelijk voelt door de reacties van anderen.


Grote impact heeft deze situatie natuurlijk op Kelly’s zelfbeeld en zelfvertrouwen. Momenteel bestaat er echter geen behandeling om de symptomen volledig te verhelpen, ondanks dat de aard van haar aandoening bekend is.

1. “Had echt nog nooit eerder gehoord van deze aandoening…
2. “Het maakt niet uit hoe vaak ze zich wast.. ze blijft naar vis ruiken
3. “Helaas is er niets dat helpt om deze geur te doen stoppen
4. “Ze draagt altijd een sterke visgeur bij zich.
5. “Het syndroom heeft een toepasselijke naam!”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven