Niet normaal: Deze twee banken rekenen torenhoge kosten voor geldopnames!

pa 1jpg

Soms zorgen geldopnames bij een pinautomaat voor hogere kosten dan alleen het opgenomen bedrag.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Bepaalde banken brengen kosten in rekening voor geldopnames, en in dit artikel worden de banken genoemd die deze kosten hanteren, evenals hun hoogte.

In Nederland staat het gebruik van contant geld onder druk doordat het demissionaire kabinet oorspronkelijk van plan was contante betalingen boven de 3.000 euro te verbieden, hoewel dit nog niet is gebeurd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Op dit moment is er geen limiet, maar bij aankopen van meer dan 10.000 euro moet de verkoper een cliëntencontrole uitvoeren om witwassen te voorkomen.

Zelfs in Nederland brengen sommige banken kosten in rekening voor geldopnames, terwijl men gewend is aan extra kosten bij geldopnames in het buitenland.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens de Rijksoverheid rekenen banken deze kosten aan omdat het gebruik van contant geld steeds duurder wordt. De hoogte van deze kosten en of ze in rekening worden gebracht, blijft ter discretie van de banken.


Op dit moment brengen slechts twee banken in Nederland daadwerkelijk kosten in rekening voor geldopnames: de Rabobank en Bunq.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Rabobank staat toe dat je tot 17.500 euro per jaar zonder kosten opneemt. Daarna geldt een tarief van 5 euro plus 0,50 procent van het opgenomen bedrag.


Bij Bunq geldt een andere regeling. Klanten mogen zes keer per jaar gratis contant geld opnemen. Daarna brengt Bunq 0,99 euro per transactie in rekening voor de volgende vijf opnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Vanaf de twaalfde opname bij Bunq bedraagt de kosten zelfs 2,99 euro per transactie. Dit kan aanzienlijk zijn voor een eenvoudige geldopname.


Veel mensen zijn zich niet bewust van deze kosten. Het is verstandig om op de hoogte te zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je geld uit de muur haalt.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

1. Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt, hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven