Dit is hoeveel jij waarschijnlijk per 1 juli moet betalen voor terugleveren zonne-energie!

zonnejpg

Er komt een verandering voor klanten van Vattenfall met zonnepanelen: zij zullen binnenkort een vergoeding moeten betalen voor de elektriciteit die zij terugleveren aan het stroomnet.


Vanaf 1 juli zal deze nieuwe regeling van toepassing zijn, zowel voor klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten die op die datum ingaan.


De vergoeding die Vattenfall in rekening brengt, varieert op basis van de hoeveelheid energie die wordt teruggeleverd. Klanten die minder dan 500 kWh per jaar terugleveren, zullen niets hoeven betalen.


Vanaf 500 kWh zal er wel een vergoeding in rekening worden gebracht. Voor de eerste 500 tot 750 kWh bedraagt deze 56 euro per jaar.


Bij hogere terugleveringen zullen de kosten verder stijgen. Andere energiebedrijven, zoals Eneco, Greenchoice en Vandebron, hebben eerder vergelijkbare maatregelen ingevoerd.


Volgens prijsvergelijker Energievergelijk.nl worden zonnepaneelbezitters nu door bijna alle Nederlandse energiebedrijven extra belast.


“De stijging van de kosten komt door de salderingsregeling, die klanten met zonnepanelen in staat stelt om teruggeleverde stroom af te trekken van hun eigen verbruik.”


“Hierdoor krijgen zij op momenten van grote vraag en weinig aanbod een hogere vergoeding, terwijl zonnepanelen vaak stroom terugleveren als er een overschot aan goedkope elektriciteit is.”


“De introductie van terugleverkosten door energiebedrijven volgde nadat de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de salderingsregeling geleidelijk af te bouwen.”


“Ondanks de nieuwe kosten blijft Vattenfall benadrukken dat zonnepanelen een aantrekkelijke investering blijven.”


1. Alles wordt maar duurder, ongelooflijk
2. Ongelooflijk, hier kan ik zo slecht tegen
3. Het wordt steeds gekker in dit landje
4. Ik maak me serieus zorgen
5. Dit gaat nergens meer over

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven