Joost Klein komt met opvallende hint: duidelijke boodschap voor het Eurovison songfestival!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Zondagavond betrad Joost Klein voor het eerst het podium sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Op het Freshtival in Enschede stond hij vanaf 20.45 uur een uur lang voor het publiek en bedankte hen “voor jullie liefde.”

Klein opende zijn optreden met een ingekorte hardstyle remix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” Opmerkend “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” riep hij uit aan het begin van de show.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens zijn optreden zweeg Klein over zijn diskwalificatie. Hij benadrukte “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon,” aan het einde van de show.

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” Klein gaf aan overweldigd te zijn door de enthousiaste menigte.

Hij nam even een moment van stilte terwijl het publiek juichte, klapte en floot. “Bedankt voor jullie liefde,” zei hij tegen zijn fans. “We hebben meer liefde nodig.”


Terwijl hij optrad, verbrak Klein ook de stilte op zijn sociale media door op Instagram in zijn story te plaatsen: Love always wins (liefde overwint altijd) met een blauw hartje.


Hoewel hij meerdere keren een korte remixversie van “Europapa” liet horen, zong hij niet het volledige nummer.


Desondanks bracht hij nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en Wachtmuziek ten gehore. Daarnaast introduceerde hij drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tevens viel Joost Klein op met een bijzonder kledingstuk: een shirt van American Idol uit 2006. Dit lijkt niet zomaar een toevallige keuze.

Uitgebreid onderzoek naar aanwijzingen van “Wie is de Mol?” is uitgevoerd door Telegraaf-journalist Max van den Broek.

Van den Broek verduidelijkt: “Joost droeg een shirt van American Idol 2006. De winnaar van dat jaar, Taylor Hicks, had het jaar ervoor ook meegedaan maar niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel.”

“Zou dit betekenen dat Joost volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting.”

Joost lijkt te hinten naar een mogelijk terugkeer naar het Eurovisie Songfestival in 2025. De daadwerkelijke uitvoering van dit plan blijft vooralsnog onzeker, maar als het doorgaat, zal het zeker voor opschudding zorgen.


Volgens onze verslaggever ter plaatse was de tent waar Klein optrad al zo’n 45 minuten voor zijn show helemaal vol. Het gebied rondom het podium werd afgesloten met hekken en beveiligers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens het festival konden ongeveer achtduizend mensen bij het podium staan, terwijl het totale aantal bezoekers rond de 30.000 lag.


Ter beheersing van de drukte werden hekken geplaatst vlak naast de tent en deze werden rond 21.00 uur gesloten. Vanuit de lucht hield de organisatie de drukte in de gaten met drones.


1. Zal dit betekenen wat velen denken?
2. Toch wel opvallend! Dit lijkt inderdaad een hint te zijn.
3. Dit zou natuurlijk zo maar eens een feit kunnen gaan worden.
4. Wellicht gaat dit toch de werkelijkheid worden straks.
5. Ik denk dat heel veel mensen dit willen weten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven