Prinses Amalia heeft niets te klagen: Zoveel onkostenvergoeding krijgt zij in 2025!

amaliajpg

Na aanvankelijk afstand te hebben gedaan van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, lijkt Prinses Amalia nu van gedachten te zijn veranderd en wil ze dit bedrag vanaf 2025 toch ontvangen.


Op haar 18e verjaardag schreef ze na felle kritiek een brief aan premier Mark Rutte waarin ze aangaf dat ze het ongemakkelijk vindt om dit bedrag te ontvangen zonder een significante tegenprestatie te leveren, met name gezien de moeilijke omstandigheden waarin veel andere studenten zich bevinden.


Haar beslissing kan mogelijk beïnvloed zijn door haar verblijf in Spanje en de omgang met rijke vrienden.


Met het ontvangen van de vergoeding lijkt Kroonprinses Amalia haar financiële onafhankelijkheid te willen benadrukken.


De vergoeding wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien daarvoor een apart budget beschikbaar is.

Haar studiekosten en accommodatie worden gedekt door haar ouders. De vergoeding lijkt te zijn voor zaken zoals kantoor- of werkruimte.

De keuze van de toekomstige koningin ontvangt geen brede steun van het publiek. Op sociale media uiten velen hun verontwaardiging over het feit dat een kleine elite miljoenen euro’s ontvangt, terwijl anderen in armoede leven.

Sommigen vinden dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor minderbedeelden.

Tijdens een uitzending van Vandaag Inside uitte Johan Derksen ook zijn ongenoegen over de beslissing die Amalia heeft genomen.

Volgens hem had Amalia eerder afstand gedaan van de vergoeding, maar het lijkt er nu op dat ze is teruggekomen op haar besluit om een andere levensstijl te kunnen bekostigen.

Vermoedelijk gaat ze de vergoeding voor dit doeleinde gebruiken:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven